Winnende ASM Graphic maakt de gymzaal weer springlevend

Winnende ASM Graphic maakt de gymzaal weer springlevend

[spacer height=”150px” id=”3″]

Winnende ASM Graphic maakt de gymzaal weer springlevend

Door: Guus Peters

 

In veel gymzalen en andere indoor sportruimtes kent de vloer een wirwar aan gekleurde lijnen. De muren daarentegen worden vaak niet gebruikt. Daarom ontwikkelde ASM een aantal standaard ASM Graphics: patronen, lijnen en vlakken voor op de muur zodat ook die multifunctioneel gebruikt kan worden. Naast de standaard Graphics schreef ASM ook een wedstrijd uit om een eigen ASM Graphics te maken.

 

Uit de zes finalisten is Doortje Grunder-Bleeker als winnaar gekozen. Samen met Doortje heeft ASM het winnende concept doorontwikkeld tot een echte ASM Graphic die zij op een plek naar keuze mag ophangen. Op deze manier wil ASM in steeds meer binnenruimtes, zoals gymzalen, revalidatiecentra, gangen en andere accommodaties, muren betrekken bij een uitnodigende en uitdagende inrichting.

 

Foto: Het winnende ontwerp van Doortje Bleeker (links) en het definitieve ontwerp van de ASM Graphic (rechts)*.
Klik hier voor meer ASM Graphics [wp-svg-icons icon=”arrow-right-3″ wrap=”i”]

 

‘Ik heb een doek van 2 bij 3 meter bedacht waar van alles op staat. Van een doeltje tot getallen en van een net tot verschillende mikpunten. Op deze manier kun je de muur gebruiken om al bewegend te leren’, zegt Doortje. ‘Door deze ASM Graphic kun je bijvoorbeeld rekenen in de gymzaal. Bovendien gebruik je de ruimte veel efficiënter.’

 


“WIJ HEBBEN EEN OUDE GYMZAAL. DEZE ASM GRAPHIC IS ECHT EEN TOEVOEGING”

– Doortje Bleeker


 

Als docent op de Nutsschool in Oldenzaal hoefde ze niet lang na te denken waar haar ASM Graphic komt te hangen. ‘Alle leerlingen hebben op mij gestemd. Zij verdienen deze prijs. En het komt ook nog eens heel goed van pas: wij hebben een oude gymzaal. Deze ASM Graphics is echt een toevoeging.’
Dat is precies wat het ASM met de ASM Graphics voor ogen heeft. Veel indoor ruimtes worden nog niet optimaal benut. Met de ASM Graphics is de muur niet meer slechts een muur, maar een onderdeel die gebruikt kan worden om te bewegen. ASM Graphics maakt een ruimte multifunctioneel inzetbaar.

 

* © Athletic Skills Model. Alle rechten voorbehouden. Deze afbeelding mag niet gekopieerd, gereproduceerd, verspreidt of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van ASM.
 
De Gymspiratie ASM Graphics contest is een initiatief van Gymspiratie.nl en de Athletic Skills Company. Wil je meer weten over ASM Graphics, klik dan hier. Voor meer informatie over ontwerp-advies voor binnen- en buitenaccommodaties, klik hier.

Guus Peters | 2019-12-04

 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.