Unieke speelvelden voor de Floriade nu geopend

Unieke speelvelden voor de Floriade nu geopend

Op woensdag 1 juni 2022 opende Julius Lindenbergh, wethouder Sport in Almere, met een aantal rake worpen en schoten de unieke sport- en speelvelden voor de hoofdingang van de Floriade Expo.  Twee grote speelvelden bieden voorbijgangers, de naastgelegen school en omwonenden de mogelijkheid om gevarieerd en uitdagend te bewegen, maar dat niet alleen. Het ontwerp vertelt daarnaast ook een belangrijk verhaal om meer aandacht te vragen voor een nieuwe kijk op bewegen.

Foto’s: Fred Rotgans

Tussen de parkeerplaatsen, het schoolgebouw en de hoofdingang van de Floriade ligt een opvallende verschijning. Met het uitzicht over het water en de skyline van Almere liggen twee grote velden van 24m en 20m doorsnede vol met uitdagende kleuren, lijnen, trampolines, diverse doeltjes en klim/zwaaitoestellen. Bedoeld om gevarieerd en veelzijdig te bewegen. De sport- en speelvelden hebben de naam ‘Beweegveld Hortus’ gekregen, gelijknamig aan de toekomstige nieuwe stadswijk op het Floriade terrein. 

Ontwerp met een statement

Naast de diverse speel- en beweegmogelijkheden vertelt het ontwerp in woord en beeld ook een belangrijk verhaal: “Sporten hebben meer gemeen dan ze verschillen”. Wie goed naar het ontwerp kijkt, kan wel 7 verschillende sporten herkennen. Herken jij ze? Bekijk het hier >

Foto: Bart Dooremalen / Athletic Skills Company

"Het beweegveld is bedoeld voor alle Almeerders en is naast gebruikers van het Rondje Weerwater geschikt voor studenten van Aeres Hogeschool en de toekomstige bewoners van Hortus, de Floriadewijk."

AlmereDezeWeek.nl

In samenwerking met

Leren over bewegen in het Museon

Het lijkt steeds belangrijker te worden om meer kennis over te dragen over gezond bewegen voor jong en oud. Voor de gezondheid, fitheid en vitaliteit. Geïnteresseerden kunnen daarom sinds april dit jaar (2022) ook in het Museon-Omniversum in Den Haag kennis opdoen over de Schijf van 10! voor bewegen. Lees meer >

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.