Tweede groep ASM-instructeurs in Enschede

Tweede groep ASM-instructeurs in Enschede

Op Sportcampus Diekman heeft op 27 oktober 2020 de tweede groep deelnemers de ASM-instructeursopleiding Advanced afgerond. Sinds het begin van het jaar wordt in samenwerking met Sportaal de opleiding over het Athletic Skills Model aangeboden voor buurtsportcoaches, docenten bewegingsonderwijs, fysiotherapeuten en trainers/coaches van alle takken van sport. Het doel van deze samenwerking is om de kennis en inzichten over het Nederlandse beweegmodel te verspreiden in de regio, om daarmee een structurele bijdrage te leveren aan de gezondheid, fitheid en prestaties op alle niveau’s. Na vier bijeenkomsten over een breed motorische ontwikkeling, de Schijf van 10!, de groeispurt, kwaliteit van bewegen, fitheid, transfers of learning en impliciet leren, kan de nieuwe lichting ASM-instructeurs het ASM toepassen in hun eigen beweegprogramma’s en -adviezen.

De nieuwe lichting ASM-instructeursin Enschede

ASM-instructeursopleiding Advanced

Het eerste niveau van bekwaamheid in het Athletic Skills Model voor de sport, de gezondheidszorg en het bewegingsonderwijs is de ASM-instructeursopleiding Advanced. In vier bijeenkomsten krijgen de deelnemers onder leiding van ervaren docenten van de ASM Academy alle in’s en out’s over de andere manier van denken over sporten, spelen en bewegen. Dit zorgt voor meer kwalitatieve beweegprogramma’s met een praktische en wetenschappelijke onderbouwing. Aan het eind van de opleiding kunnen de deelnemers hun eigen beweegprogramma’s schrijven vanuit de Schijf van 10!, kunnen structureel bijdragen aan de (motorische) fitheid van hun leerlingen en weten zij hoe ze de principes van impliciet leren kunnen toepassen voor betere en leukere beweegprogramma’s. 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.