Tweede cohort ASM-beleidsopleiding open voor inschrijving

Tweede cohort ASM-beleidsopleiding open voor inschrijving

In Mei van dit jaar startte de eerste groep deelnemers aan de nieuwe beleidsopleiding van de ASM Academy. De eerste ervaringen zijn erg positief, wat aanleiding geeft voor de start van een tweede cohort in het najaar. In oktober staat de eerste bijeenkomt van de nieuwe lichting gepland en de inschrijving is vanaf nu geopend.

In Ede begonnen aan aantal maanden geleden 15 deelnemers uit 12 verschillende gemeenten/organisaties aan de allereerste ASM-beleidsopleiding. Inclusief een bezoek aan de eerste PLAYCE X (toen nog in aanbouw) op sportpark De Peppel. Inmiddels is ook de tweede bijeenkomst in Almere achter de rug, met een bezoek aan de eerste Skills Garden van Europa en de nieuwe PLAYCE in aanbouw voor het MBO College Poort. De beoogde plannen van de beleidsmakers van gemeenten, projectleiders en drijvende krachten van sport- en welzijnsorganisaties lopen uiteen en beloven stuk voor stuk een waardevolle en duurzame bijdrage te leven aan het lokale sport- en beweegbeleid. Zij zullen weer als nieuwe inspiratie dienen voor de nieuwe lichting.

Kwalitatief en duurzaam sport en beweegbeleid

In de afgelopen jaren is de belangstelling voor het Athletic Skills Model door heel Nederland gegroeid. Met name de universele toepasbaarheid en samenwerking voor in o.a. de zorg, het onderwijs, de topsport, de breedtesport en de ongeorganiseerde beweger van elk niveau, gecombineerd met de totaliteit in oplossingen van software tot hardware motiveert beleidsbepalers er werk van te maken om het ASM voor hun doelgroepen beschikbaar te maken. De ASM-beleidsopleiding richt zich op het ontwikkelen van kwalitatief en duurzaam sport- en beweegbeleid vanuit het Athletic Skills Model. Diverse experts delen hun kennis en ervaringen met de deelnemers om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een eigen lokale plan van aanpak. De onderwerpen lopen uiteen van visie ontwikkeling, politieke beïnvloeding, financiering, return on investment en de kracht van innovaties. Gedurende de opleidingen worden alle deelnemers geïnspireerd met lokale succesverhalen en voorbeelden.

Header picture: Magnet.me

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.