Twee MBO’s starten met MBO-module ASM voor studenten

Twee MBO’s starten met MBO-module ASM voor studenten

Met de start van het nieuwe schooljaar begint voor een aantal studenten van de studie Sport & Bewegen dit jaar ook de MBO-module ‘ASM-instructeur Advanced’. De afgelopen twee jaar werd deze unieke module al aangeboden op MBO College Poort in Almere. Dit jaar sluit het MBO Horizon college in Alkmaar zich daarbij aan. 

In totaal maken 41 studenten zich op voor het intensieve programma. Zij krijgen wekelijks theorie- en praktijklessen over het Athletic Skills Model, aangevuld met leeswerk en het maken van opdrachten. Daarnaast lopen alle studenten stage om praktijkervaring op te doen. De lessen worden verzorgd door eigen MBO-docenten die met het ASM zijn opgeleid. Op MBO college Poort wordt dit gedaan door Edwin Vermeulen en nu ook door Arjan Kraan op het MBO Horizon college. Onder begeleiding van de ASM Academy worden zij voorzien van scholing en ontvangen zij de benodigde lesmaterialen zoals boeken, werkboeken, stage-opdrachten, presentaties, toetsen en onderwijsmaterialen zoals banners. Yordi Vermaat, educationmanager van de ASM Academy, verzorgt deze begeleiding. Vermaat: “De docenten hoeven alleen de lessen nog te verzorgen en de toetsen na te kijken. Voor de rest hebben we zoveel als mogelijk al voor ze gedaan. Gedurende het jaar hebben we intensief contact met elkaar over lesinhouden, uitwisselen van kennis/ervaringen en krijgen zij de nieuwe ontwikkelingen van het Athletic Skills Model mee. Daardoor krijgen de studenten elk jaar de meest actuele kennis mee.

Je kan jezelf nog aanmelden als stageplek voor studenten van de MBO-module ‘ASM-instructeur Advanced’.

Officiële certificering

De MBO-module ‘ASM-instructeur Advanced’ is een uitgebreide module gericht op het toepassen van het Athletic Skills Model voor de student Sport & Bewegen op niveau 3/4.  Deze module is zo vormgegeven dat het kan dienen als programma voor twee keuzedelen: het keuzedeel ‘Trainer/Coach overige sporten’ en het keuzedeel ‘Instructeur overige sporten’. Dat is met een reden, ligt Vermaat toe: “Het blijft belangrijk dat studenten de mogelijkheid behouden om zich bijvoorbeeld te bekwamen als trainer/coach in een bepaalde tak van sport, dit kan door middel van het volgen van het keuzedeel ‘Trainer/Coach overige sporten’. Doordat de module ook is geschreven voor het keuzedeel ‘Instructeur overige sporten’ kan dit tweede keuzedeel dat de student kiest hieronder vallen. Hiermee hebben ze een waardevolle combinatie van certificaten, specifiek en breed ontwikkeld, in handen waarmee ze uniek zijn ten opzichte van medestudenten.” De studenten behalen na het volbrengen van het programma het keuzedeel én het officiële certificaat ‘ASM-instructeur Advanced’. Zij voegen zich daarmee bij de ruim 1.000 andere professionals. Zo maken zij direct de aansluiting met het werkveld dat steeds vaker vraagt om een trainer/coach met dit certificaat.

Wil je meer informatie over de MBO-module ‘ASM-instructeur Advanced’, neem contact met ons op!

Uitreiking lesmaterialen

Alle MBO’s ontvangen van Yordi Vermaat aan het begin van het studiejaar de diverse onderwijsmaterialen zoals werkboeken en banners. 

Edwin Vermeulen (links) van het MBO College Poort in Almere

Arjan Kraan, docent (midden) en Arjan Kloppers, opleidingsmanager (rechts) van het MBO Horizon college in Alkmaar

Aanmelden als stageadres

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.