Taekwondo RTC Almere nieuwe partner AKT

Taekwondo RTC Almere nieuwe partner AKT

[spacer height=”150px” id=”3″]

Taekwondo RTC Almere nieuwe partner AKT

 

Begin 2020 is het Regionaal Training Centrum (RTC) Taekwondo partner geworden van het AKT. In een RTC trainen talentvolle sporters uit de regio voor de top. Thuisbasis voor deze trainingen is Almere, en in het bijzonder de AKT-ruimtes in het Olympiakwartier in Almere Poort. Ben van Assum, talentcoach RTC Taekwondo, vertelt over het RTC en het partnerschap met het AKT.

“Terwijl we nog druk bezig waren met de oprichting van het RTC, trainden we al in de AKT faciliteiten in Almere Poort waar we gebruik maakten van de Dojo en de fitness ruimte. Zo kwamen we al meteen in aanraking met de ASM visie van veelzijdig bewegen,” vertelt Van Assum. “Inmiddels hebben we zelf de opleiding tot ASM-instructeur gevolgd en passen we ASM toe in onze trainingen. Ook maken we nu gebruik van de AKT multiruimte, waar we nog eens extra veel mogelijkheden tot onze beschikking hebben om onze sporters te prikkelen.

 

[wp-svg-icons icon=”camera” wrap=”i”] Almere DEZE WEEK 2020/04

 

We trainen niet meer alleen de Taekwondo-beweging, maar rich- ten ons op alle grondvormen van bewegen. Dit maakt het voor de sporter interessant en wij krijgen op ons beurt een betere beweger, zonder dat we ze hen 10.000 herhalingen laten doen om beter te worden. Herhaling is nog steeds de basis van leren, maar door het toevoegen van beweegvormen uit andere sporten verbreden we de mogelijkheden van een sporter. Hiervoor zijn de faciliteiten in Almere fantastisch. Het AKT in Poort, de Skills Garden in Haven en hopelijk in de toekomst nog veel meer mooie faciliteiten in onze mooie stad.” “In de huidige situatie met COVID-19 is veelzijdig trainen wel lastig. De sporters trainen thuis en hun trainingspartners zijn gezinsleden. We bellen onze sporters wekelijks op om te vragen hoe het met ze gaat en om ze op afstand positief en gemotiveerd te houden.”

Waarom een RTC? Taekwondo RTC Almere draait nu een klein jaar om talentontwikkeling in Almere en de regio te stimuleren. “We hopen sporters zo goed te kunnen trainen dat we het Nederlandse topsportniveau van Taekwondo een boost kunnen geven. We willen binnen drie jaar weer een landelijke topsportopleiding hebben, en ons grootste doel is om over acht jaar hét topsporttalent te leveren dat op de mondiale podia staat bij de senioren.”


Dit artikel is gepubliceerd in Almere DEZE WEEK van april 2020 en met toestemming herplaatst. Bekijk hier het originele artikel.</4>

Almere DEZE WEEK April 2020 Datum: 2020-04-06

 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.