Sterrenschool Zevenaar schittert met nieuwe gymzaal

Sterrenschool Zevenaar schittert met nieuwe gymzaal

In het hart van het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Sterrenschool in Zevenaar gymmen de leerlingen uit groep 1 t/m 8 vanaf dit schooljaar in een compleet nieuwe PLAYCE School. Ontworpen en ingericht voor leuke en uitdagende lessen bewegingsonderwijs vanuit de Schijf van 10! en volledig in stijl met de rest van de school. 

Adjunct-directeur Femke Riphagen vat de samenwerking samen in het woord: LEF.
“Vanuit alle partijen was er een stukje lef nodig, omdat ieder anders moest denken. De gymzaal is zowel door kinderen, (toekomstige) ouders, leerkrachten en vakdocenten zeer goed ontvangen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Een oud bedrijfspand is volledig herontwikkeld tot een volwaardig en modern schoolgebouw, met daarin ook veel aandacht voor sport en bewegen. De inpandige gymzaal van ongeveer 19m * 9,5m, die ook dienstdoet als aula voor bijvoorbeeld ouderavonden, is in dezelfde stijl van de rest van het pand ontwikkeld. De ruimte straalt daarmee eenheid met de rest van het pand uit. En zo kan het zijn dat je op korte afstand van elkaar een kookeiland, tuinkamer en gymzaal vindt. De gymzaal is naast een veelzijdig en kleurrijk vloerontwerp ingericht door Janssen-Fritsen en voorzien van ASM Graphics, custom ontworpen touwen, valmatten, turnmatten en lange matten, een unieke hoek-basket met hoek-tennisveld, een compleet slackline-parcours en een bijzonder punt aan dit ontwerp zijn de judomatten die in het vaste podium liggen verzonken, om het aantal m2 voor sport en bewegen te maximaliseren.

#DesignedbyASM

PLAYCE® School is een concept van de Athletic Skills Company. Altijd op maat ontworpen en met oog voor de laatste praktische en wetenschappelijke inzichten op het gebied van bewegen, ontwerp en inrichting biedt de innovatieve gymzaal alle uitdagingen en mogelijkheden voor veelzijdige gymlessen vanuit het Athletic Skills Model® en de Schijf van 10!®. Toegepast in de kleinste speellokalen in het primair onderwijs tot en met de grootste sportzalen in het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs.

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.