Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sterrenschool in Zevenaar krijgt custom made PLAYCE School in 2021

De Sterrenschool in Zevenaar gaat volgend schooljaar verhuizen naar een nieuwe locatie. Het belooft een prachtig gerenoveerd schoolgebouw te worden met voldoende plek en ruimte om elkaar te ontmoeten en bovenal een geweldige schooltijd te beleven in een fijne en inspirerende omgeving. Onderdeel van dit nieuwe schoolgebouw is een moderne inrichting en ontwerp van de nieuwe gymzaal. Hier kunnen leerlingen zich op een leuke en uitdagende manier ontwikkelen tijdens hun gymlessen, spel en toneel. Er wordt hard gewerkt aan de realisatie met als doel voor het nieuwe schooljaar volledig operationeel te zijn.

Het nieuwe schoolgebouw heeft een moderne uitstraling, maar is ook zeker passend in de natuurlijke omgeving. Voor het ontwerp heeft de school gekozen voor het PLAYCE School concept vanuit het Athletic Skills Model. Aan de hand van de drie unieke ontwerp-principes is de gymzaal ontworpen binnen de stijl van de school om een integraal onderdeel uit te maken van het hele gebouw. Het ontwerp met uitdagende vlakken, velden en patronen is voorzien van custom design valmatten en turnmatten, een glijzone, ASM Graphics en een web van grondpotten voor slack-lines en spelnetten. Daarbij is het ontwerp aangevuld met de kenmerkende (kromme) baskets, een uitneembaar wandrek, ASM klim-/ en zwaaitouwen met kleurmarkeringen, een balans- en judopodium en de Sterrenschool in Zevenaar is straks de eerste school met een tennisveld in de hoek van de zaal. 

Ontwerp-principes

Accommodaties ontworpen vanuit het Athletic Skills Model worden vanuit drie unieke uitgangspunten vormgegeven. Het gaat daarbij om (1) het vergroten van het aandeel beweegmogelijkheden vanuit de Schijf van 10! uit het ASM, (2) toepassing van functionele asymmetrie en scaling en tot slot (3) voorzien van gevarieerde beweegaanleidingen (affordances) om te kunnen sporten, spelen, bewegen en voor de meest voorkomende en gebruikte testen.

Kijk voor meer beelden en informatie op de website van de Sterrenschool.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.