NIEUW! Volg je volgende opleiding bij de ASM Academy met het STAP-budget! Lees meer >

[spacer height=”150px” id=”3″]

SAMEN WERKEN AAN GEZONDHEID, FITHEID EN PRESTATIES

In 3 stappen naar een verantwoorde en blijvende invulling van het Nationaal Sportakkoord met het Athletic Skills Model

 

Nederland heeft sinds vorig jaar een Nationaal Sportakkoord. Het akkoord moet ervoor zorgen dat iedere Nederlander een leven lang met plezier kan sporten en bewegen. Ongeacht de lichamelijke of geestelijke gezondheid, leeftijd, geaardheid of sociale positie. Dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Fysiotherapeut René Wormhoudt en bewegingswetenschapper Geert Savelsbergh van VU Amsterdam hebben het wetenschappelijk en praktisch onderbouwde Athletic Skills Model (ASM) ontwikkeld, dat op lokaal niveau blijvende oplossingen biedt voor de uitdagingen uit het Nationaal Sportakkoord 2019.

Ontvang gratis het hele rapport van het ASM

 

We bewegen in Nederland te weinig. Maar dat is niet het enige probleem. Want als we bewegen, is dit vaak ook te eenzijdig. Dit leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling. Een vroegtijdige eenzijdige belasting of specialisatie vergroot de kans op blessures, overbelasting en uitval. Het ASM gaat uit van een andere manier van denken over bewegen. Niet de sporten, maar de vaardigheden, concepten en competenties uit de sporten staan centraal. Het ASM heeft veel raakvlakken met het Nationaal Sportakkoord en vormt de basis voor gedifferentieerde beweegprogramma’s op alle niveaus en voor elke beweger. Van de topsport tot de breedtesport. Van gezondheidszorg tot het bewegingsonderwijs. En van valide tot minder-valide bewegers.
 
Het ASM bouwt mee aan de toekomstbestendigheid van sport in Nederland. Door middel van een stappenplan helpt en begeleidt het gemeenten bij het ontwikkelen en toepassen van het lokaal sportbeleid dat invulling geeft aan het Nationaal Sportakkoord. Zo maken we sport in elke gemeente toekomstbestendig!

 


 

“ER KWAM LANDELIJK STEEDS MEER AANDACHT VOOR HET BELANG VAN EEN BREED MOTORISCHE OPLEIDING VAN DE JEUGD. DIT HAD TWEE DOELEN: MEER MENSEN DIE EEN LEVEN ACTIEF ZIJN EN MEER TALENTVOLLE SPORTERS. DIT PASTE NAADLOOS IN DE AMBITIE DIE DE GEMEENTE HAD GESTELD EN TOEN KWAM HET ASM IN BEELD. WAT IK ER STERK AAN VIND IS DAT ZE NIET ALLEEN ZEGGEN DAT IETS BELANGRIJK IS, MAAR OOK CONCRETE HANDVATTEN GEVEN OVER HOE JE DAT DOET. WIJ ZIJN VANAF HET BEGIN AF AAN MET HET ASM OPGETROKKEN”

– Martijn Postuma, manager Almere Kenniscentrum Talent (AKT), Gemeente almere

 


 

Nieuwsgierig naar het stappenplan?
Meld je dan aan en ontvang gratis het inspiratiedocument “Samen werken aan gezondheid, fitheid en prestaties”.


   

   
  Ik ga akkoord met de Privacyverklaring*

  Met het akkoord gaan met de privacyverklaring zullen we hooguit eenmalig contact opnemen via de ingevoerde contactgegevens om eventuele vragen en mogelijkheden te bespreken.
  * = verplicht


   


  Inschrijven

  MASTERS OF MOVEMENTTM


  Contactgegevens.  Over jou.


  Je hebt de keuze uit damesmaten of unisexmaten, van S t/m XL. De dames-shirt zijn meer getailleerd.


  Betaling.  Indien je werkgever betaalt (eventueel na afwijzing STAP-budget), vul dan onderstaande velden in. Zo niet, ga dan door naar stap 4.
  Let op: Controleer bij je organisatie voor de juiste factuur- en contactgegevens.

  Voorwaarden.  Inschrijven

  ASM INSTRUCTEURSOPLEIDING SPECIALIST

  Wil je inschrijven voor de combinatie 12 maanden Masters of Movement + ASM-instructeursopleiding Specialist voor 1340 €995,-? Klik dan hier

  Contactgegevens.  Over jou.  Betaling.  Indien je werkgever betaalt (eventueel na afwijzing STAP-budget), vul dan onderstaande velden in. Zo niet, ga dan door naar stap 4.
  Let op: Controleer bij je organisatie voor de juiste factuur- en contactgegevens.

  Voorwaarden.  GELUKT 🙌

  Je inschrijving is gelukt! 

  Je ontvangt een automatische bevestiging in je mailbox. Heb je niks ontvangen? Neem dan contact met ons op.

  Inschrijven

  ASM INSTRUCTEURSOPLEIDING ADVANCED


  Contactgegevens.  Over jou.


  Je hebt de keuze uit damesmaten of unisexmaten, van S t/m XL. De dames-shirt zijn meer getailleerd.


  Betaling.  Indien je werkgever betaalt (eventueel na afwijzing STAP-budget), vul dan onderstaande velden in. Zo niet, ga dan door naar stap 4.
  Let op: Controleer bij je organisatie voor de juiste factuur- en contactgegevens.

  Voorwaarden.  NIEUWSBRIEF

  Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.