Een uitdagende en veelzijdige sport- en speelplek voor écht iedereen

Krijg precies wat je wilt en wat je nodig hebt voor meer gezondheid en vitaliteit in de buurt

Elke wijk en buurt is anders, daarom is ook elke Skills Garden® anders en niet te kopiëren. Vanuit onderzoek, analyse en buurtparticipatie zorgen onze experts op het gebied van het ASM voor een op maat gemaakt ontwerp van een beweegvriendelijke openbare ruimte vanuit het Athletic Skills Model (ASM). Zodat de Skills Garden in jouw wijk ook precies aansluit bij de wensen en behoeftes van de gemeente en omwonende.

Ben je op zoek naar een standaard toepassing van het ASM in de openbare ruimte, sportpark of indoor? Bekijk dan ons concept PLAYCE 

"In de Skills Garden kan iedereen fitter worden"

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Een Skills Garden in 8 stappen

In acht stappen nemen we je mee van onderzoek en analyse, het zorgen voor draagvlak en buurtparticipatie tot en met een op maat gemaakt ontwerp van een Skills Garden. Hierin bieden we de flexibiliteit om deze stappen naar eigen wens vorm te geven en aan te laten sluiten bij eigen proces- en besluitvorming.

Onze voorgaande opdrachtgevers voor onderzoek, ontwerp en inrichting van buiten en binnenaccommodaties vanuit het Athletic Skills Model

Wetenschap toegepast op elke vierkante meter

Het concept Skills Garden kent een praktische en wetenschappelijke onderbouwing om zo goed mogelijk bij te dragen aan de gezondheid en vitaliteit van kinderen, volwassenen en ouderen. Vanuit het Athletic Skills Model en ondersteund door vele wetenschappelijke studies over de beste inrichting van de (openbare) ruimte. Over elke vierkante meter wordt uitvoerig nagedacht zodat de elke bezoeker op de Skills Garden tot zijn recht komt.

We maken werk van inclusie

Bewegen is voor iedereen. Uit onderzoek blijkt alleen dat 9 van de 10 openbare beweegvoorzieningen niet toegankelijk zijn voor mindervalide bewegers. Bij het ontwerpen van een Skills Garden maken we werk van inclusie en zijn daarom blij dat het Nationaal Sportakkoord hier extra aandacht aan besteed. Voor elke leeftijd, elke doelgroep en elk niveau. Dit doen we in een Skills Garden door de omgeving zo in te richten dat deze alle mogelijkheden biedt voor gebruik door valide en minder valide bewegers en dat alle diverse doelgroepen en domeinen met – en door elkaar kunnen sporten, spelen en bewegen. Hiermee is de Skills Garden in jouw wijk een aanvullende trainingslocatie voor de topsport en breedtesport en de perfecte plek voor outdoor bewegingsonderwijs, veelzijdige revalidatie, uitdagende en sportieve bootcamptrainingen en voor de ongeorganiseerde beweger.

”Wij zijn als organisatie betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Skills Garden. Iedere gemeente heeft mensen met een handicap. Dit zijn ook potentiële bewegers die op hun eigen manier kunnen bewegen. Het VN-verdrag handicap roept gemeente op om rekening te houden met ‘inclusiviteit’ voor alle gebruikers valide en minder-valide. Deze Skills Garden is met haar brede paden en harde ondergronden hier een goed voorbeeld van en zet een stap in de goede richting. Het nodigt echt uit om te gaan bewegen.”

– Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA)

”Om de witte stof (verbindingen die signalen doorgeven) optimaal te laten functioneren moet iemand nieuwe en uitdagende dingen doen die moeite kosten. En daar is de Skills Garden bij uitstek geschikt voor.”
Erik Scherder

Hoogleraar Neuropsychologie, VU Amsterdam

Official suppliers PLAYCE® & Skills Garden®

Onze projecten

Natuurtuin Princes Maxima Centrum, Utrecht

Sporttuin Princes Maxima Centrum, Utrecht

Almere Haven, Gemeente Almere

In progress..

Amsterdam

Den Haag

Nijmegen

Veendam

 

Skills Garden® is een Europees geregistreerde merknaam en een concept van de Athletic Skills Company. De maatwerk ontwerpen zijn voorzien van copyright met alle rechten voorbehouden aan de Athletic Skills Company BV.


NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.