Ruime accreditatie opleiding voor leden Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Ruime accreditatie opleiding voor leden Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Sport- en sportzorgmasseurs die aangesloten zijn bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) ontvangen voortaan 14 punten voor het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced. Deze waardering is het resultaat van een inhoudelijke toetsing van de accreditatiecommissie van de NGS. Met deze punten kunnen masseurs voor een groot deel al voldoen aan de eis voor het verlengen van hun licentie tot sportmasseur en/of sportzorgmasseur. 

Dat het Athletic Skills Model van grote meerwaarde is voor de topsport, breedtesport, het bewegingsonderwijs en de fysiotherapie is al gebleken. Jaarlijks volgen honderden professionals uit o.a. deze domeinen de ASM-instructeursopleiding Advanced en krijgen daar vaak veel accreditatiepunten voor om hun licentie te verlengen. “De erkenning van het Nederland Genootschap voor Sportmassage is een welkome aanvulling” aldus Yordi Vermaat, Educational Manager ASM Academy. “We zien dat steeds meer professionals uit minder vanzelfsprekende beroepsgroepen ook deelnemen aan onze opleidingen. Dat komt waarschijnlijk omdat het ASM zo is bedacht, dat het goed te differentiëren is voor alle vormen van sport en bewegen. Op die manier faciliteert een visie op bewegen de samenwerking tussen het onderwijs, de sport, de zorg en alle andere doelgroepen die zich richten op sporten, bewegen en spelen.” 

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland. Als onderdeel van de pijler ‘ledenorganisatie’ voorziet de NGS in een accreditatiecommissie die bij- en nascholingen toetst op kwaliteit en meerwaarde zodat de masseurs nieuwe inzichten kunnen opdoen en vakbekwaam kunnen blijven. Voor de verlenging als sportmasseur of sportzorgmasseur dienen in vijf jaar tenminste 30 punten voor bij- en nascholing behaald te worden. Vermaat: “Met 14 punten voor onze opleiding Advanced (red. het eerste niveau binnen de ASM-instructeursopleidingen voor professionals met een vooropleiding) ontvangen zij een grote waardering en erkenning binnen hun professionalisering. Net als in de fysiotherapie of in de sport volgen veel deelnemers van onze opleiding niet per se vanwege de punten, maar vooral voor leuke, goed onderbouwde en nieuwe inzichten in hun vak. Dat de masseur nu ook accreditatiepunten ontvangt is de kers op de taart!”

Het Athletic Skills Model: een mooie aanvulling voor de sportmasseur

Naast de toetsing en registratie van kwalitatieve bij- en nascholingen, brengt de NGS ook vijf keer per jaar het blad ‘De Sportmasseur’ uit. In de uitgave van Juni 2020 werd daarin uitgebreid stilgestaan bij de toepassing van het Athletic Skills Model voor de sportmasseur. Onder andere over blessurepreventie, het passende advies en een sportmasseur met de titel ‘ASM-instructeur Advanced’ aan het woord.

 

Lees het artikel hier

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.