Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ruim 50 professionals ontvangen in Almere het certificaat ‘ASM-instructeur Advanced’

Op donderdagavond 19 november hebben maar liefst twee groepen bij de ASM Academy het certificaat voor de ASM-instructeursopleiding Advanced in ontvangst mogen nemen. De helft daarvan heeft er langer op moeten wachten, omdat in het voorjaar van 2020 de opleidingen in Almere uitgesteld moesten worden vanwege het coronavirus. Parallel aan de najaar-opleiding die gezamenlijk met het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) in Almere is georganiseerd, konden nu alsnog in totaal ruim 50 docenten bewegingsonderwijs, trainers/coaches, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches en sport- en spelbegeleiders van buitenschoolse opvang hun CV uitbreiden met de titel ‘ASM-instructeur Advanced’.

Yordi Vermaat, Educational Manager van de ASM Academy, kijkt tevreden terug op de mooie afsluitende avond. “Met dank aan de hulp en ondersteuning van de Gemeente Almere en Poort Lyceum hebben we in deze tijd onze opleidingen voort kunnen zetten.” ligt hij toe. De opleidingen in Almere worden sinds 2016 in Almere georganiseerd in samenwerking met het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Inmiddels hebben er dan ook al een paar honderd beweegprofessionals de opleiding over het Athletic Skills Model gevolgd om dat in hun eigen beweegprogramma’s toe te passen. Tim Tier-van Lit is projectadviseur voor het AKT in Almere en nadrukkelijk betrokken bij deze organisatie: “Voor iedere doelgroep, van jong tot oud, zet het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) al meerdere jaren de juiste kennis en opleidingen in. Dat doen we voor coaches, vakdocenten uit het bewegingsonderwijs, sportverenigingen en -bonden, regionale trainingscentra en (landelijke) onderwijs- en kennisinstellingen. Zo ontwikkelen, verzamelen, delen en verspreiden we onze kennis.”

 

Het AKT faciliteert daarom ook de opleiding van het ASM in Almere. Dit najaar zijn er weer 15 cursisten vanuit diverse disciplines die een diploma hebben gehaald en zij mogen zich aansluiten bij een grote groep professionals uit de stad die hen voor waren. Dit sluit mooi aan bij de totaalaanpak die het AKT voor ogen heeft. Ook dit keer was een grote groep deelnemers werkzaam in Almere. Tier-van Lit: “Mooie ontwikkeling is dat er voor het eerst beweegleiders vanuit een BSO in Almere zijn aangesloten. Zo kan het gedachtegoed rondom veelzijdig bewegen ook hier een plek krijgen.”

ASM-instructeursopleiding Advanced

Het eerste niveau van bekwaamheid in het Athletic Skills Model voor de sport, de gezondheidszorg en het bewegingsonderwijs is de ASM-instructeursopleiding Advanced. In vier bijeenkomsten krijgen de deelnemers onder leiding van ervaren docenten van de ASM Academy alle in’s en out’s over de andere manier van denken over sporten, spelen en bewegen. Dit zorgt voor meer kwalitatieve beweegprogramma’s met een praktische en wetenschappelijke onderbouwing. Aan het eind van de opleiding kunnen de deelnemers hun eigen beweegprogramma’s schrijven vanuit de Schijf van 10!, kunnen ze structureel bijdragen aan de (motorische) fitheid van hun leerlingen en weten ze hoe ze de principes van impliciet leren kunnen toepassen voor betere en leukere beweegprogramma’s. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.