Rugby Nederland geeft ruime accreditatie voor opleidingen ASM Academy

Rugby Nederland geeft ruime accreditatie voor opleidingen ASM Academy

Rugby Nederland geeft trainers en coaches vanaf heden 18 licentiepunten voor het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced en 12 punten voor de vervolgopleiding. Daarmee sluit de bond zich aan bij een rij van 13 andere sportbonden in Nederland die licentiepunten toekennen aan de opleidingen van de ASM Academy. Met de ASM-instructeursopleidingen kunnen de trainers en coaches rugby een flinke bijdrage leveren aan het verlengen van hun licentie

De World Rugby coach 1 moet namelijk op basis van de beschikbare informatie van de Nationale sportbond voor het verlengen van de trainerslicentie 6 punten per twee jaar behalen en de World Rugby coach 2 verlengt de licentie met 12 licentiepunten per twee jaar. De Rugby Oefenmeester 3 dient 18 licentiepunten per twee jaar te behalen, evenveel als de World Rugby coach 3. De Trainer/Coach 4 moet 24 punten per twee jaar behalen om zijn/haar licentie te verlengen.

ASM Academy

Bij de ASM Academy volg je leuke opleidingen vol theorie en praktijk om het Athletic Skills Model (ASM) toe te passen in jouw trainingen, lessen of behandelingen. Voor de Leraar LO, trainer/coach, beweegagoog, fysiotherapeut, gezondheid sportconsulent, lifestyle coach, bewegingsconsulent, buurtsportcoach, combinatiefunctionaris, vitaliteitscoach, zweminstructeur en bewegingsdeskundige. De ASM Academy is een CRKBO Geregistreerde instelling met een 9,2 als gemiddelde beoordeling door de deelnemers.

ASM-instructeursopleiding Advanced

Leer vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven voor een op maat gemaakte breed motorische ontwikkeling in de sport, de revalidatie en de gymles. Dit draagt bij aan beweegprogramma’s voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier! De ASM-instructeursopleiding Advanced is het eerste niveau van bekwaamheid in het Athletic Skills Model. Een inspirerende opleiding vol theorie en praktijk voor o.a. de trainer/coach, fysiotherapeut, docent LO, buurtsportcoach, zweminstructeur, vitaliteitscoach, lifestylecoach en bewegingsdeskundige. De opleiding is inclusief Nederlandstalig boek ‘Athletic Skills Model; Voor een optimale talentontwikkeling’, 2012 en werkboek ASM-instructeur Advanced. Na afloop krijgt de deelnemer gratis toegang tot het Athletic Skills Platform met ruim 2.500 video’s, samengesteld door de ruim 1.000 ASM-instructeurs in Nederland.

Overzicht accreditaties: 

Sport: KNVB: 9, KNZB: 3, KNLTB: 18, Nevobo: 10, KNGU: 8, NBB: 10, NHV: 3, NTB: 4, KNSB: 11, KNWU: 8, JBN: Erkende bijscholing, Rugby NL: 18, Atletiekunie: 6, NTTB: Erkende bijscholing TC3, TC4

Fysiotherapie: KRF NL Algemeen fysiotherapie: 47, KRF NL Sportfysiotherapie: 47, Keurmerk Fysiotherapie: 27

Bewegingsonderwijs: Lerarenportfolio beoordeling: 5/5 

ASM-instructeursopleiding Specialist

(vervolgopleiding)

 

Goed leren en kunnen bewegen gaat over meer dan een brede motorische ontwikkeling. Hoe ontwikkel je bijvoorbeeld bij jouw sporters de creativiteit, diverse spel- en sportconcepten of sociaal-emotionele competenties? De ASM-instructeursopleiding Specialist is het vervolg op de instructeursopleiding Advanced. In deze opleiding nemen we je via alle trainers over learning van het ASM mee van abstracte theorie naar direct toepasbare praktijkvormen. Aanvullend bevat de vervolgopleiding diepgaande, wetenschappelijke kennis over affordances, zelforganisatie en creativiteit binnen motorisch leren. Uiteindelijk kent de deelnemer diverse implementatievormen voor de toepassing van het ASM en is hij/zij in staat om op beleidsniveau een meerjarenplan te schrijven voor de toepassing van alle 5 de transfers of learning van het ASM.

Overzicht accreditaties: 

Sport: KNVB: 9, KNZB: 2, KNLTB: 12, Nevobo: 5, KNGU: 4, NBB: 10, NHV: 3, NTB: 2, KNSB: 11, KNWU: 8, JBN: Erkende bijscholing, Rugby NL: 12, Atletiekunie: 6, NTTB: Erkende bijscholing TC3, TC4

Fysiotherapie: Nog niet aangevraagd

Bewegingsonderwijs: Lerarenportfolio beoordeling: 5/5 

ACTIE I.V.M. COVID-19

Betaal je direct het volledige factuurbedrag? Dan sturen we alvast het boek naar je toe én krijg je alvast toegang tot het Athletic Skills Platform met meer dan 2.500 video’s! 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.