Opstartcursus Walking Football bij AZ groot succes

Opstartcursus Walking Football bij AZ groot succes

[spacer height=”150px” id=”3″]

Opstartcursus Walking Football bij AZ groot succes

 

Het Athletic Skills Model (ASM) heeft de afgelopen week, op verzoek van de KNVB, de opstartcursus OldStars walking football aan oud-spelers en trainer-coaches uit regio Noord-Holland verzorgd. De cursus werd onder andere gevolgd door Kees Kist (voormalig speler Nederlands Elftal), Henk van Rijnsoever (voormalig speler Nederlands Elftal en voormalig commercieel directeur AZ) en Joop Brand (gerenomeerd voetbalcoach betaald voetbal en thans nog actief als adviseur van voetbalvereniging IJsselmeervogels). Tevens woonde Jorrit Smit, productmanager volwassenen van de KNVB, namens de directie amateurvoetbal de cursus bij.

 

Foto: Tijdens de praktijk worden op een speelse manier ook andere grondvormen van bewegen geoefend. [wp-svg-icons icon=”camera” wrap=”I”] Stefan Grooteman / AZ Alkmaar

 

De dag stond onder leiding van Bart Logchies (hoofddocent AFC Ajax Coaching Academy en docent bij de KNVB) en René Wormhoudt (conditietrainer Nederlands Elftal en founder van het ASM). Na een warm ontvangst met een kop koffie en tijd om herinneringen op te halen, hebben alle deelnemers kennisgenomen van de kernwaarden van het OldStars walking football. De sociale betrokkenheid staat hierin centraal en met voetbal als middel om op oudere leeftijd op verantwoord niveau te bewegen en te participeren is een belangrijk speerpunt binnen het walking football. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om plezier in bewegen en in beweging blijven, ook als de jaren gaan tellen.
 
Na deze introductie werd uitleg gegeven over het Athletic Skills Model dat de basis vormt voor de beweegprogramma’s binnen het walking football. Aan de hand van de 10 grondvormen van bewegen werd uitgelegd hoe je deze grondvormen van bewegen kunt inbrengen in je trainingen, om zo op een veelzijdige manier je training in te richten, waardoor de ouderen op een breed motorisch vlak bezig zijn, met daardoor minder kans op blessures en meer gezondheidseffecten.
 
Met de opgedane kennis over het Athletic Skills Model en het walking footbal, zijn de deelnemers het veld op gegaan. Met veel enthousiasme en plezier werden er allerlei spel- en oefenvormen gedaan en werden de spelregels van het walking football in de diverse spelsituaties uitgelegd. Na de praktijk heeft de groep samen met de docenten de dag geëvalueerd. Dit leverde vooral lovende feedback op. ASM kijkt dan ook terug op een mooie cursusdag.
 
Wij wensen alle deelnemers veel plezier toe met het verzorgen van de walking football-trainingen!

 

 

Foto: De groep deelnemers van de opstartcursus OldStars walking football. [wp-svg-icons icon=”camera” wrap=”I”] Stefan Grooteman / AZ Alkmaar

 

Het ASM verzorgd in opdracht van het Nationaal Ouderenfonds al enkele jaren met een uniek programma de opstartcursus walking football voor diverse verenigingen en betaald voetbal organisaties. Meer informatie over OldStars Walking Football vind je hier.

Redactie ASM | 2019-09-22

 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.