Opening eerste PLAYCE bij MVHC Cartouche

Opening eerste PLAYCE bij MVHC Cartouche

Hockeyen, basketballen, hinkelen en springen kan vanaf vandaag door en met elkaar op de hockeyclub in Voorburg. Bij VMHC Cartouche is op 17 juni de eerste PLAYCE van Europa geopend. Onder toeziend oog van jeugdspelers, coaches, bestuursleden en sponsoren van de hockeyclub bracht de wethouder een mooi openingswoord, waarna het nieuwe speelveld in gebruik kon worden genomen door de leden van de club. 

Blij en trots is het bestuur van Cartouche dat zij hun hockeypark hebben kunnen aanvullen met een PLAYCE zodat het aanzet tot meer breed motorisch bewegen. Voor een brede motorische ontwikkeling en voor betere hockeyvaardigheden. De wethouder Leidschendam-Voorburg, Nadine Stemerdink, kreeg de eer het nieuwe veld officieel te openen. Stemerdink: “Het lokaal sportakkoord zet in op breed motorisch vaardig worden waarbij we aandacht hebben voor het doen van meerdere sporten. Met de aanleg van dit veld kunnen hockeyers nog beter worden en zorgen we ervoor dat de kinderen een brede ontwikkeling krijgen. Een waanzinnig gave toevoeging! Ik wou dat dit er was toen ik jong was.”

De PLAYCE van 7 x 10 meter is een nieuw ontwerp van het ASM en gerealiseerd door Recreational Systems International. Het heeft de eervolle naam ‘Brix Skills veld’ gekregen, vanwege de sponsoring door Brix Makelaars en is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden Loterij en de grote clubactie.

“Een waanzinnig gave toevoeging. Ik wou dat dit er was toen ik jong was”

– Nadine Stemerdink

Technisch Directeur Jaïr Levie, de aanjager van het implementeren van het Athletic Skills Model bij Cartouche, kon bij de opening namens zijn staf de keuze voor een PLAYCE eenvoudig toelichten. “In de jeugdopleiding werken we vanuit het ASM om kinderen de mogelijkheid te bieden om meer te bewegen, maar ook beter te laten bewegen. Daarbij willen we hen ook creatiever laten worden. Dus bieden we geen voorgeschreven richtlijnen en oefeningen voor dit veld, maar bieden we de ruimte om creativiteit te ontwikkelen.” Levie doelt hierop dat de patronen, kleuren en velden op de PLAYCE zo zijn samengesteld dat het de mogelijkheden biedt voor gebruikers om zelfstandig diverse spel- en oefenvormen te doen. “Dit is een absolute meerwaarde voor de jeugdopleiding in de georganiseerde vorm, maar ook voor de ongeorganiseerde vorm” 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.