Met OldStars ontwikkelt het Nationaal Ouderenfonds de ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland door te starten bij de verenigingen. Wij lanceren na OldStars walking football meer nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Ouderen kunnen nu ook kiezen voor OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking rugby, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball.

Om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken en zo ouderen op een verantwoorde wijze via OldStars Sport in beweging te brengen, wordt op initiatief van het Nationaal Ouderenfonds twee cursussen aangeboden. De opstartcursus, ook wel basiscursus genoemd, voor begeleiders van OldStars trainingen en als vervolg daarop eventueel de ASM-OldStars trainerscursus voor trainers met een vooropleiding of trainersdiploma.

De actuele cursussen zijn hier te vinden. Opgeven voor een cursus kan middels het digitale aanmeldformulier van de betreffende cursusdag. De cursussen worden op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd in samenwerking met de KNLTB, KNKV, NHV, KNHB, NTTB en Rugby Nederland. Om deel te kunnen nemen aan een cursus dient de begeleider of trainer verbonden te zijn aan een club of vereniging die een samenwerking heeft met het Ouderenfonds via een door het Ouderenfonds goedgekeurd plan. Indien dit niet het geval is, zijn de kosten van de cursus voor rekening van de begeleider/ trainer. Daarnaast kan een begeleider/ trainer niet kosteloos meedoen aan beide cursussen. Voor meer informatie en/of vragen kun je contact zoeken met het OldStars projectteam, via info@oldstars.nl.

Partners OldStars Sport

De ASM-OldStars trainer

NIEUW!

ASM-OldStars trainerscursus tot ‘ASM-OldStars trainer’

Het ASM toegepast bij ouderen, voor trainers met een vooropleiding

De toepassing van het Athletic Skills Model voor de doelgroep van OldStars vraagt om meer kennis en inzicht over sporten met ouderen. Anders dan de ASM-instructeursopleiding Advanced, zoomt de ASM-OldStars trainerscursus volledig in op de doelgroep OldStars. In deze opleiding leer je verantwoorde beweegprogramma’s te schrijven voor de gezondheid en fitheid van ouderen én leer je alles over hoe je de kernwaarden van OldStars integraal toepast binnen en buiten je trainingen.

 

Lees de ervaringen van deelnemers

BEWEGEN, ONMOETEN, MEEDOEN & ZELFREDZAAMHEID

Wat zijn de belangrijkste wetenschappelijke inzichten met betrekking tot bewegen voor ouderen? Hoe organiseer je een blijvende sociale activatie op je club? Hoe maak je een optimale combinatie van de OldStars Sporten in jouw training? 

Met behulp van de ASM-OldStars trainerscursus ontwikkel je een beter inzicht in de doelgroep ouderen. Daarbij doe je kennis en vaardigheden op om beweeg- en spelvormen aan de OldStars-training toe te voegen en hoe je de kernwaarden van OldStars praktisch vormgeeft in en om je trainingen. Je zult ermee bereiken dat nog meer ouderen met meer plezier meedoen aan de trainingen en je een structurele bijdrage levert aan het sociaal netwerk en de zelfredzaamheid van ouderen. Alle onderwerpen worden tijdens deze cursus gericht op de doelgroep OldStars en worden praktisch toepasbaar gemaakt.

Aanmelden voor OldStars opleidingen kan bij het Nationaal Ouderenfonds via info@oldstars.nl

2 & 23 November – Locatie n.t.b.

Voor wie?

Om deel te nemen aan de ASM-OldStars trainerscursus heb je een vooropleiding nodig. Dus voor iedereen die in het bezit is van een onderwijsbevoegdheid, diploma fysiotherapie en/of het diploma trainer/coach in een tak van sport of dan wel bevoegd is in zijn of haar sport training te geven. De opleiding is complementair aan reeds aanwezige kennis en kunde van de kandidaat in sport en bewegen.

2 bijeenkomsten van 6 uur (totaal 12 uur) + 12 uur zelfstudie

Erkende certificering van de ASM Academy

Volledig gericht op de doelgroep ouderen

Inclusief het werkboek ‘ASM-OldStars trainerscursus’

Accreditaties

7ptn.
12ptn.
6ptn.
4ptn.
Erkend
6ptn.
10ptn.
2ptn.
Erkend
8ptn.
7ptn.
12ptn.
6ptn.
4ptn.
8ptn.
Erkend
2ptn.
6ptn.
10ptn.
Erkend

Wat vinden jouw collega’s?

Lees de 19 reviews van deelnemers
10/10 - "Inspiererend"Trainer OldStars walking handball
Lees verder
"De ASM-OldStars trainerscursus gaf mij handvatten en theoretische & praktische achtergronden om OldStars walking handbal in de praktijk toe te passen. Ook voor het training geven aan andere leeftijdsgroepen een goede start."
9/10 - "Professioneel"Trainer OldStars walking hockey
Lees verder
"Ik kende het concept via onze vereniging. Er is me nu meer duidelijk geworden over de invulling. Het zal me inspireren bij de trainingen van zowel de veteranen/instappers en het opgezetten walking hockey."
8/10 - "Zelfstudieverdieping"Trainer OldStars
Lees verder
"Een inspirerende cursus voor praktijk en met name visie - doel walking Sport. Uitdagende uitleg van de theoretische achtergronden die jezelf prikkelen om de kennis te vergroten"
9/10 - "Inspirerend"Trainer OldStars
Lees verder
"Zeer inspirerend en informatief plus praktisch. Goed vertaalbaar in de praktijk."
10/10 - "Je gaat vol nieuwe ideeën weg"Trainer OldStars
Lees verder
"Het was een heel leerzame, goed verzorgde cursus en ik heb enorm veel ideeën opgedaan. Daarvoor hartelijk dank!"
9/10 - "Nieuwe wereld!"Trainer OldStars walking football
Lees verder
"De cursus was meer dan een toegevoegde waarde. De cursus heeft mijn enthousiasme zoveel positieve impuls gegeven dat ik nu al uitkijk om weer met mijn walking football groep aan het werk te gaan."
8/10 - "Nieuwe wereld!"Trainer OldStars walking football
Lees verder
"Na de eerdere opstartcursus was deze training inspirerend en daagt uit om deze oefenstof te doceren bij mijn walking football."
9/10 - "Verrijkend"Trainer OldStars tennis
Lees verder
"Leuke in inspirerende cursus. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Kan het geleerde direct toepassen."
8/10 - "Leerzaam"Trainer OldStars
Lees verder
"Inspirerende cursus met vele interessante invalshoeken. Veel stof tot nadenken en nuttige voorbeelden om naar eigen inzichten op verder te bouwen."
10/10 - "Mooi leermoment"Trainer OldStars tennis
Lees verder
"Waren heldere en mooie leermomenten die ik in de praktijk kan toepassen met veel passie."
9/10 - "Met zorg samengesteld"Trainer OldStars
Lees verder
"De cursus voldoet aan mijn verwachtingen. De opzet en visie is duidelijk en het aanbieden van de oefenstof is gestructureerd en goed gedocumenteerd! Heel erg fijn hier te mogen zijn."
10/10 - "Een must have!"Trainer OldStars
Lees verder
"In aanvulling op de reguliere ASM cursus (red. ASM-instructeursopleiding Advanced) is de ASM-OldStars trainerscursus een fantastische verbreding om met een nieuwe doelgroep aan het werk te gaan."
8/10 - "Waardevol"Trainer OldStars
Lees verder
"Ik heb het als waardevol ervaren. Ook door de praktijkvoorbeelden."
8/10 - "Inspirerend"Trainer OldStars
Lees verder
"De stop die is behandeld vind ik heel inpirerend."
9/10 - "Grensverleggend"Trainer OldStars walking handball
Lees verder
"Deze cursus is kort en dynamisch. Actieve deelname wordt gestimuleerd en de focus wordt regelmatig van klein naar groot gelegd. Goed om je te realiseren dat de spelende mens nooit te oud of te stram is om met lichaam en geest te bewegen. Dank voor de 'ASM vitamine'."
9/10 - "Verrijkend"Trainer OldStars tennis, walking handball, walking football en de fysiotherapie
Lees verder
"Erg interessante, verhelderende cursus. Voor iedereen die met ouderen werkt een zeer goede meerwaarde."
8/10 - "Leerzaam"Trainer OldStars handball
Lees verder
"Dankzij de cursus ga ik nog meer nadenken over de verschillende beweegvormen binnen mijn trainingen. Zo kan ik nog meer differentiëren binnen de walking handball trainingen."
9/10 - "Verbredend"Trainer OldStars
Lees verder
"Inspirerende en verbredende cursus voor een belangrijke doelgroep in onze maatschappij."
8/10 - "Kundig met heldere uitleg"Trainer OldStars walking football
Lees verder
"Een verdieping in het ASM voor de kijk op de hoofdsport en alle vormen van bewegen wat het walking football uitdagend kan maken."
Previous
Next

Deelnemers geven de ASM-OldStarts trainerscursus gemiddeld een

8,8/10

Een ouderenvriendelijke sportvereniging

OldStars opstartcursus

Aan de slag met OldStars op jouw club. Voor de enthousiaste vrijwilliger en trainer/coach zonder vooropleiding

Aanmelden voor OldStars opleidingen kan bij het Nationaal Ouderenfonds via info@oldstars.nl

Met de opstartcursus heeft u beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Door beweegvormen en spelvormen aan uw training toe te voegen bereikt u dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen op zijn niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en met een terugkomdag op maat gemaakt voor elke initiatiefnemer, trainer en of begeleider. Het programma voor deze cursus start om 09:00 uur en het bestaat uit een binnenprogramma en buitenprogramma. De opstartcursus is voornamelijk van praktische aard. De cursus duurt anderhalve dag, en daarna volgt een terugkomochtend. Na afloop van de opstartcursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt.

26 augustus – Ede.

Voor wie?

De OldStars opstartcursus is onderdeel van de NOC*NSF Servicelijst voor het Nationaal Sportakkoord

Om deel te nemen aan de opstartcursus heeft u geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wil je een bijdrage leveren aan een ouderenvriendelijke vereniging als begeleider van OldStars trainingen, dan is dit de cursus voor jou.


NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.