OldStars oefenstof op 1,5 meter afstand

OldStars oefenstof op 1,5 meter afstand

De OldStars trainingen zijn weer begonnen. En hoe.. Voor het Nationaal Ouderenfonds heeft Yordi Vermaat, docent van de ASM Academy, in de afgelopen weken laten zien én ervaren hoe de trainingen voor ouderen kunnen worden vormgegeven met 1,5 meter afstand. Deze onderlinge afstand is voor ouderen op dit moment nog het nadrukkelijke advies van het RIVM. De diverse beweegvormen, spelvormen en oefenvormen zijn beschikbaar gesteld door middel van korte praktische video’s die elke trainer direct zelf toe kan passen op het veld. Elke week worden 5 nieuwe video’s vanuit de verschillende aangepaste spelvormen van OldStars online geplaatst op oldstars.nl.

De oefenstof bestond uit allerlei individuele beweegoefeningen, oefeningen in tweetallen of met de hele groep. Deze oefeningen zijn universeel en in te zetten bij meerdere takken van OldStars Sport. De achterliggende visie voor deze oefen- en spelvormen is afkomstig van het Athletic Skills Model. Hierin staat veelzijdig bewegen, coördinatie en het aanpassingsvermogen centraal. Dit is relevant voor iedereen die aan de slag gaat met een Walking Sport, ongeacht de leeftijd. Om een duidelijk beeld te krijgen van de inhoud van de lesstof is ervoor gekozen de oefen- en spelvormen te filmen. Elke week komen er nieuwe oefeningen op www.oldstars.nl, zolang dat de ‘Corona gekte’ ons bezighoudt. Verrijk jezelf als trainer of begeleider met nieuwe oefenstof en speel op een veilige manier met de coördinatie van de sporter. Want zoals Prof. dr. Erik Scherder zegt: “Wil je dat je hersenen gezond blijven, dan is het noodzakelijk om elke dag iets nieuws te doen dat uitdagend is en moeite kost.”

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.