NRC: ‘Slecht bewegen bedreigt de topsport’. Waarom de conditietrainer dansles geeft aan het Nederlands Elftal

NRC: ‘Slecht bewegen bedreigt de topsport’. Waarom de conditietrainer dansles geeft aan het Nederlands Elftal

Eens in de paar maanden krijgt Rene Wormhoudt, fysiotherapeut, een stel “Ferrari’s” binnen. Die moet hij “zonder krasjes” weer afleveren, en ondertussen moeten ze fit blijven en daar liefst ook nog plezier aan beleven. Wormhoudt is de fysiek trainer van het Nederlands Elftal. Geen man van de gebaande paden. Hij laat de Oranje-internationals dansen op muziek een ingewikkelde oefeningen doen waarbij ze tennisballen gooien en voetballen passen tegelijk. 


NRC

Door: Enzo van Steenbergen

De oefenvormen die hij de spelers van het Nederlands elftal laat doen, hebben een directe relatie met een strijd die Wormhoudt al jaren voert: hij wil dat Nederlandse beter gaan bewegen. Dus niet allen topvoetballers, maar ook ouderen die veel thuis zitten of kinderen die aan hun beeldscherm vastgeplakt lijken. “We zijn zo weinig buiten dat we de grenzen van ons lichaam niet meer opzoeken”, zegt hij.

...

Lees verder op NRC.nl

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.