Nieuwsbrief ASM 2020-09

Nieuwsbrief ASM 2020-09

Beste lezer,

Het nieuwe seizoen/schooljaar is van start! Ondertussen is de eerste ASM-OldStars trainerscursus en ASM-instructeursopleiding al weer begonnen en zijn dit jaar twee MBO’s gestart met de MBO-module ‘ASM-instructeur Advanced’. Daarnaast kunnen we met trots delen dat de bouw van de PLAYCE School op de ALO Amsterdam is begonnen en delen we weer een splinternieuwe TOP 5 video’s op het Athletic Skills Platform van een van de ruim 1.000 ASM-instructeurs.

EXTRA OPLEIDING @ DEN HAAG

In samenwerking met de Gemeente Den Haag kunnen we 5 plekken in de ASM-instructeursopleiding Advanced aanbieden voor docenten bewegingsonderwijs (PO/VO/SO), fysiotherapeuten, trainers/coaches en buurtsportcoaches in de regio Den Haag. De opleiding is op woensdagmiddagen van 17:00-21:30 in Sportcampus Zuiderpark en start 23 september.

NIEUW ONLINE

Bouw van de PLAYCE School op de ALO Amsterdam is begonnen (foto’s)

Het beloofd een prachtige nieuwe gymzaal te worden in Amsterdam. De Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) van de Hogeschool van Amsterdam heeft straks de primeur met de eerste PLAYCE School van Nederland.

Twee MBO’s starten met MBO-module ASM voor studenten

De afgelopen twee jaar werd deze unieke module al aangeboden op MBO College Poort in Almere. Dit jaar sluit het MBO Horizon college in Alkmaar zich daarbij aan.

Lees meer

NOTE: Je kan jezelf nog aanmelden als stageplek. Klik hier om je aan te melden

DE NIEUWE ASM-OLDSTARS TRAINERSCURSUS IS VAN START

Dat vieren we met een stapel leuke en informatieve berichten over de opleiding voor ouderen, het nieuwe OldStars running en het verhaal van Loek Weimar. 

Trainerscursus leert om beweegprogramma’s te maken voor ouderen

Deze maand start Athletic Skills Model in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de ASM-OldStars trainerscursus: een opleiding die trainers leert om beweegprogramma’s te maken die speciaal zijn toegespitst op ouderen.

Loek is hét voorbeeld van hoe je graag oud(er) wilt worden

Loek maakt onderdeel uit van het OldStars ambassadeursteam van de PSV Foundation. Hij is daar trainer en coach.

OldStars running wil meters maken in Didam

Wat we proberen is om de deelnemers op een verstandige en verantwoorde manier te laten bewegen.

OldStars start met opleiding voor trainers

Zij krijgen de uitgangspunten bijgebracht en bouwstenen aangereikt om beweegprogramma’s voor ouderen vorm te geven.

TERUGLEZEN

Lees onze vierdelige serie met collega’s die het ASM toepassen in hun (dagelijks) werk als trainer/coach, buurtsportcoach, docent LO of fysiotherapeut. 

Waarom werken zij volgens het ASM? En wat zijn hun ervaringen?

TOP 5 video’s op het Athletic Skills Platform

Kristel Slaat

 

Kristel werkt als orthopedagoog op een middelbare school en daarnaast staat ze met veel plezier in de gymzaal om turntrainingen te geven. Afgelopen juni heeft ze de opleiding tot ASM-instructeur Advanced afgerond in Enschede:

“Ik ben een enorme voorstander van dit wetenschappelijk onderbouwde ontwikkelingsmodel en zie er dan ook erg naar uit om deze opgedane kennis toe te passen tijdens de turntrainingen” 

Bij het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced krijg je gratis toegang tot het Athletic Skills Platform met ruim 3.000 video’s. Samengesteld door de ruim 1.000 ASM-instructeurs en gecategoriseerd a.d.h.v. het ASM.

Meer informatie

Hopelijk hebben we je weer kunnen inspireren met de meest actuele ontwikkelingen en opvallende berichten over het ASM. We zijn ook altijd benieuwd naar leuke ervaringen met de toepassing van het ASM bij jouw organisatie of bijzondere voorbeelden uit de praktijk. Mocht dat er zijn, dan horen we het graag!


Vriendelijke groeten en tot de volgende maand, namens het hele team,

Jorick Hendriksen, MSc

Operationeel Manager, Athletic Skills Company

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.