Nieuwsbrief ASM 2020-08

Nieuwsbrief ASM 2020-08

Beste lezer,

Voor de meesten is de zomerperiode een tijd van vakantie, voor sommigen gaan de werkzaamheden evengoed verder. Deze maand delen we het laatste deel over de toepassing van het ASM, met dit keer vijf fysiotherapeuten aan het woord over hun ervaringen met o.a. breed motorisch revalideren. Verder hebben we nog een aantal nieuw verschenen artikelen en een selectie van de best gelezen artikelen van 2020.

EXTRA OPLEIDING @ KNVB CAMPUS

Inmiddels raken de ASM-instructeursopleidingen van het najaar vol. Om die reden hebben we een éxtra opleiding ingepland in het najaar op een bijzondere locatie: De KNVB Campus in Zeist! Inclusief een rondleiding van Edwin Goedhart (hoofdarts KNVB) in het Sport Medisch Centrum. Heb je net de inschrijving gemist? Grijp dan nu alsnog je kans in Zeist of Enschede!

NIEUW ONLINE

De toepassing van het ASM voor de fysiotherapeut

Het laatste deel in de reeks, met Rik Geus, Geke Daalhuizen, Michiel Kroes, Bas Beumer en Roy Appel. Allemaal werkzaam als fysiotherapeut voor ouderen, kinderen, in de sport en/of revalidatie.

KNHB test ASM REV3RSE en ASM Adaptaball Deel 3

Met in de hoofdrol de prestatiemanager van de KNHB: Joost van Geel

Centre Court KNLTB | Athletic Skills Model: beter leren bewegen

Een groot interview met René Wormhoudt in Centre Court van de KNLTB over het ASM in de tennissport. In de (jeugd)opleiding, in de openbare ruimte en voor ouderen.

 

BEST GELEZEN IN 2020

Wist je dat..

De ASM Groeiberekening de meest bezochte pagina op onze website is? Dagelijks bezoeken honderden ouders, coaches, leraren en fysiotherapeuten deze pagina om de groeispurt van hun tiener te meten en voor meer informatie. In de ASM-instructeursopleiding Advanced besteden we ruim aandacht aan de optimale belasting voor, tijdens en na de groeispurt voor in de sport, de fysiotherapie én in het bewegingsonderwijs. Daarnaast behandelen we de meest voorkomende blessures tijdens deze groeifases.

TOP 5 video’s op het Athletic Skills Platform

 

De afgelopen maanden hebben diverse ASM-instructeurs hun favoriete video’s op het Athletic Skills Platform laten zien. Bekijk ze hier terug:

Bij het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced krijg je gratis toegang tot het Athletic Skills Platform met ruim 3.000 video’s. Samengesteld door de ruim 1.000 ASM-instructeurs en gecategoriseerd a.d.h.v. het ASM.

Meer informatie

Hopelijk hebben we je weer kunnen inspireren met de meest actuele ontwikkelingen en opvallende berichten over het ASM. We zijn ook altijd benieuwd naar leuke ervaringen met de toepassing van het ASM bij jouw organisatie of bijzondere voorbeelden uit de praktijk. Mocht dat er zijn, dan horen we het graag!


Vriendelijke groeten en tot de volgende maand, namens het hele team,

Jorick Hendriksen, MSc

Operationeel Manager, Athletic Skills Company

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.