Nieuwsbrief ASM 2020-05

Nieuwsbrief ASM 2020-05

Beste lezer,

We hebben groot nieuws! We presenteren vandaag namelijk de Schijf van 10! voor een gezonde en leuke motorische ontwikkeling. Universeel toepasbaar voor alle vormen van bewegen en alle leeftijden en daarmee de gemeenschappelijke taal voor professionals uit diverse domeinen om samen te werken aan een brede motorische ontwikkeling.

Daarnaast trappen we af met de eerste aflevering van de artikelenreeks over de toepassing van het ASM, we hebben een actie voor de ASM Academy en er zijn weer stagebegeleiders gezocht. Tot slot een aantal opvallende berichten die onlangs online zijn verschenen en natuurlijk weer een nieuwe TOP 5 video’s op het Athletic Skills Platform van een van de ruim 1.000 ASM-instructeurs. 

NIEUW! De Schijf van 10!

De gemeenschappelijke taal over bewegen

Veelzijdig bewegen wordt vaak in meerdere termen verpakt zoals: breed motorisch ontwikkelen, breed motorisch opleiden, allround – of alzijdig bewegen of in een term als multisporten. De invulling van het concept veelzijdig bewegen gaat vaak niet verder dan “variatie aanbieden in sporten”. Het Athletic Skills Model heeft met de Schijf van 10! het veelzijdig bewegen uitgewerkt van een visie naar een praktisch werkbare toepassing voor een groep of een individu en voor alle vormen van bewegen. Toepasbaar voor het bewegingsonderwijs, de revalidatie/gezondheidszorg, de topsport en breedtesport, de ongeorganiseerde sport, het bedrijfsleven en vitaliteitsprogramma’s. 

Lees meer over de Schijf van 10!

De Schijf van 10! 

De praktische invulling van een breed motorische ontwikkeling en veelzijdig bewegen

De Schijf van 10!

Sport Knowhow XL – De praktische invulling van een breed motorische ontwikkeling en veelzijdig bewegen

NIEUW ONLINE

De toepassing van het ASM voor de trainer/coach in de topsport en breedtesport 

Met Kai Krabben (judo), Martijn Reuser (voetbal), Maartje Allebes (turnen), Mats Marcker (rugby), Louis van Rijn (tennis) en Cas Adrichem (skaten). Waarom werken zij volgens het ASM? Wat zijn hun ervaringen? En hoe reageren de sporters? 

Gymnastiekunie verdubbelt accreditatie ASM-instructeursopleidingen

Rugby Nederland geeft ruime accreditatie voor opleidingen ASM Academy

De favoriete boeken van Geert Savelsbergh – NL Coach

Stagebegeleiders gezocht

Elk jaar volgt een groep studenten de HBO- of MBO-module ASM waarmee zij het certificaat ASM-instructeur Advanced kunnen behalen. Een stage is onderdeel van deze module en deze lopen zij het liefst bij een ervaren ASM-instructeur. Wil jij komend seizoen/schooljaar studenten begeleiden, geef je dan op als stageplek voor een toekomstige ASM-instructeur Advanced!

Webinar PLAYCE

Samen met een van onze official suppliers Recreational Systems International houden we een Engelstalige webinar over PLAYCE: ons nieuwe sport- en speelveld voor de sportclub, openbare ruimte, schoolplein, ziekenhuis of bedrijf. Je kan je nog aanmelden!

OldStars Radio

Wist je dat het Ouderenfonds de afgelopen weken samen met ouderen, voor ouderen een OldStars Podcast maakt? Inmiddels zijn er al meer dan 14 afleveringen te beluisteren.

TOP 5 video’s voor jou!

Athletic Skills Platform

 

Carline de Vries

 

Caroline is een sportverslaafde gymlerares in het voortgezet onderwijs. 
“Plezier, je veilig voelen om te bewegen, uitdaging en jezelf ontwikkelen staat bij mij voorop in de les.”

Bij het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced krijg je gratis toegang tot het Athletic Skills Platform met ruim 2.500 video’s. Samengesteld door de ruim 1.000 ASM-instructeurs en gecategoriseerd a.d.h.v. het ASM.

Meer informatie

Volgende keer..

 

● Deel 2 over de toepassing van het ASM, met deze keer het ASM voor de buurtsportcoach
● De veelzijdigheid van de PLAYCE X
● Ontwikkelingsgerichte zorg en de Skills Garden bij het Princes Maxima Centrum

Hopelijk hebben we je weer kunnen inspireren met de meest actuele ontwikkelingen en opvallende berichten over het ASM. We zijn ook altijd benieuwd naar leuke ervaringen met de toepassing van het ASM bij jouw organisatie of bijzondere voorbeelden uit de praktijk. Mocht dat er zijn, dan horen we het graag!


Vriendelijke groeten en tot de volgende maand, namens het hele team,

Jorick Hendriksen, MSc

Operationeel Manager, Athletic Skills Company

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.