Nieuwe opleiding voor het ASM in sport- en beweegbeleid

Nieuwe opleiding voor het ASM in sport- en beweegbeleid

Beleidsambtenaren, vitaliteitscoaches, teamleiders, technisch managers en bestuurders maken zich meer en meer hard voor een goed beleid op het gebied van bewegen, vitaliteit en gezondheid. Om hen daarbij te helpen start de ASM Academy dit jaar met de ASM-beleidsopleiding. Een vierdaagse cursus over de toepassing van het Athletic Skills Model in duurzaam en kwalitatief sport- en beweegbeleid. Een extra leuke bijvangst voor de deelnemers is dat de bijeenkomsten door het land heen op bijzondere locaties wordt gegeven, inclusief een rondleiding. 

Onder leiding van diverse experts worden de belangrijkste thema’s voor de toepassing van het ASM in sport- en beweegbeleid behandeld. Denk hierbij aan de kwaliteiten van innovatieve interventies, politieke beïnvloeding, social return en financiering. Het doel van de opleiding is om alle deelnemers te begeleiden in een eigen plan van aanpak voor de lokale situatie. Martijn Postuma en Eralt Boers zijn de cursusleiders. Postuma fungeerde, voordat hij werd aangesteld bij de Athletic Skills Company, als projectmanager van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) waar hij veel ervaring heeft opgedaan in de uitrol van het ASM in de gemeente. 

  

Er is landelijk veel interesse in belangstelling naar de succesvolle interventies die in Almere plaatsvinden. Toch is dat geen garantie voor succes elders. Postuma: “Hoe je het ASM inbouwt in het beleid vraagt altijd om een lokale aanpak. De ene gemeente richt zich bijvoorbeeld meer op de openbare beweegvoorzieningen voor haar inwoners, terwijl de vitaliteitsmanager van een groot bedrijf zich bijvoorbeeld meer inzet voor gerichte beweegprogramma’s die aansluiten bij het beroepsprofiel van de werknemers. Er bestaat geen blauwdruk die voor elke gemeente of organisatie werkt. Het is een afweging van eigen doelstellingen, de huidige situatie en (financiële) middelen. Daar helpen we de deelnemers in deze opleiding bij.” 

De vier bijeenkomsten worden op vier unieke locaties verzorgd. “Als beleidsmaker is het waardevol om verschillende toepassingen van het ASM ook te ervaren. Daarmee krijg je een kijkje in de keuken en dat helpt om je eigen plannen te bedenken.” De eerste lichting deelnemers volgen hun bijeenkomsten op de KNVB Campus, op de ALO in Amsterdam, in Almere en krijgen in Ede een primeur met een bezoek aan de eerste PLAYCE X van Europa! De inschrijving is inmiddels officieel geopend en de eerste kandidaten hebben hun deelname al bekend gemaakt. Er is bij de eerste lichting plek voor maximaal 18 deelnemers.

Dag 1

20 Mei

09:30-15:30 @ Ede

De eerste PLAYCE X!

#DesignedbyASM

Dag 2

10 juni 

09:30-15:30 @ Almere

Skills Garden & nieuwe PLAYCE!

#DesignedbyASM

Dag 3

9 September 

09:30-15:30 @ Zeist

Revalidatiestraat KNVB & ...

#DesignedbyASM

Dag 4

7 oktober

09:30-15:30 @ Amsterdam

De eerste PLAYCE School!

#DesignedbyASM

Dragons Den

November

13:00-17:00

 

@ n.t.b.

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.