Nationale Balkon Beweegdag een groot feest!

Nationale Balkon Beweegdag een groot feest!

Het Ouderenfonds organiseerde op vrijdag 29 mei, samen met haar partners de Vriendenloterij en Menzis, de Nationale Balkon Beweegdag. De dag was bedoeld voor meer solidariteit voor ouderen en om hen op een leuke manier, meer aan het bewegen te krijgen tijdens de corona-crisis. Het werd een groots landelijk evenement met een bijzondere kick-off door René Wormhoudt en Gerard Joling in de Johan Cruyff ArenA. Live te volgen via de Vriendenloterij. Door heel het land zijn met ondersteuning van diverse ambassadeurs zoals Jan Versteegh, Olga Commandeur en Bettine Vriesekoop en gemotiveerde begeleiders, ouderen in beweging gebracht en letterlijk in het zonnetje gezet.

Om 10:45 gaf Joling het startsein van de beweegdag. Met groots plezier hebben René Wormhoudt en Yordi Vermaat vervolgens, met de ouderen op het balkon van de Johan Cruyff ArenA, heel het land aangemoedigd om in beweging te komen. Hiervoor is bewust gekozen voor extra bijzondere beweegvormen op – hoe kon het ook anders – de muziek van Joling zelf. Wormhoudt wist met zijn enthousiasme op een creatieve wijze tal van sporten de revue te laten passeren. Van roeien, skiën en zwemmen tot en met voetbal, surfen en basketbal op de vierkante meter. Zelfs de triatlon kwam voorbij tijdens de beweegroutine. Hiermee wist hij het enthousiasme over te brengen met een grote lach op de gezichten van de deelnemers. Een geslaagde onderliggende boodschap van de founder van het Athletic Skills Model, dat meer gevarieerd bewegen voor alle leeftijden een waardevolle toevoeging is voor het behouden van plezier in bewegen. Dat is eveneens één van de vele krachtige eigenschappen van de OldStars Sporten van het Nationaal Ouderenfonds. Het voorbeeld werd op de verschillende locaties goed opgepakt met eveneens creatieve en leuke beweegvormen op de balkons en in de tuinen.

Foto’s: Ouderenfonds

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.