Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mini-magazine Skills Garden Almere 2/5: Marco Remmelts

Op 20 juni bestond de Skills Garden in Almere exact een jaar. De Skills Garden is in samenspraak op maat ontworpen voor de wijk in Almere Haven. Dit doet ASM door inzet van een omgevingsanalyse en buurtparticipatie tijdens de ontwerpfase. Daardoor is het gebruik door de verschillende doelgroepen hoog. Ook de combinatie van de software (programmering) op een aansluitende hardware (de omgeving) is een uniek punt. Vanuit ASM wordt daar de SMARTware aan toegevoegd. Om zo ook alle professionals op te leiden, zodat zij het maximale uit de omgeving halen. Elke gemeente is welkom bij ASM voor een op maat gemaakte en beweegvriendelijke openbare omgeving, vanuit een wetenschappelijk en praktisch onderbouwde visie op bewegen. Voor zowel de ongeorganiseerde bewegers als voor alle georganiseerde domeinen.

Vanwege het éénjarig jubileum spraken we met de verschillende gebruikers van de Skills Garden en met mensen vanuit de doelgroep die betrokken waren bij de realisatie. Deze keer is dat Marco Remmelts. Hij is naast docent Sport en bewegen op het MBO College Poort in Almere, ook jeugdtrainer bij Almere City FC.  

Marco Remmelts

Docent Sport & bewegen, MBO College Poort & Jeugdtrainer, Almere City FC

 

“Het zou mooi zijn als er op meer plekken in Almere een Skills Garden wordt aangelegd.”

“Het team dat ik vorig seizoen trainde, Almere City onder 11, heeft meegewerkt aan de opening van de Skills Garden,” zo vertelt Remmelts. “Al mijn spelers reageerden meteen heel erg enthousiast op de mogelijkheden die daar zijn. Ze wilden van alles doen; tennissen, wall jumps maken en ze waren natuurlijk veel te vinden bij de tafel waarop ze konden voetballen. Ik ben zelf ook ASM-instructeur en gebruik regelmatig oefeningen tijdens mijn voetbaltrainingen, omdat ik erin geloof om sporters veelzijdig te trainen. Zo worden ze betere atleten.”

 

Remmelts keerde na de opening van de Skills Garden een keer terug met zijn team, maar dat heeft een praktische reden. “Almere Haven ligt nogal ver bij de club vandaan,” legt hij uit. “En in Almere Poort hebben wij de ASM-zalen. Hier trainden wij met de groep om de twee á drie weken op maandagavond onder meer de kerndoelen van bewegen. Het zou wat mij betreft mooi zijn als er op meerdere plekken in Almere een Skills Garden wordt aangelegd. Op de Evenaar in Almere Buiten, bij de sportkooien, zou hiervoor een perfecte plek zou zijn. Overigens waren we van plan om dit voorjaar weer vaker naar de Skills Garden te gaan met het team, maar het coronavirus gooide helaas roet in het eten.”

 

Tijdens zijn werk als docent komt het ASM ook met regelmaat terug. Remmelts: “Zowel in mijn lessen, als bij meerdere collega’s die ASM-instructeur zijn. We bieden ook het keuzedeel ASM-instructeur aan. Zo wordt het voor de studenten steeds duidelijker wat het ASM precies inhoudt. Eén student heeft zijn stage onlangs in de Skills Garden gelopen. En de buitenlessen stonden daar voor dit voorjaar ook gepland… Hopelijk dat we dit door kunnen schuiven naar volgend jaar.”

 

“Met mijn eigen kinderen ben ik ook regelmatig in de Skills Garden. Die vinden het daar fantastisch, er zijn zoveel mogelijkheden voor ze, het laat ze veelzijdig bewegen. Kinderen worden er uitgedaagd om andere dingen te doen dan ze gewend zijn. En ik ben van mening dat het voor elk kind van groot belang is om zich zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen.”

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.