Mini-magazine Skills Garden Almere 3/5: Frank Hermans

Mini-magazine Skills Garden Almere 3/5: Frank Hermans

Op 20 juni bestond de Skills Garden in Almere exact een jaar. De Skills Garden is in samenspraak op maat ontworpen voor de wijk in Almere Haven. Dit doet ASM door inzet van een omgevingsanalyse en buurtparticipatie tijdens de ontwerpfase. Daardoor is het gebruik door de verschillende doelgroepen hoog. Ook de combinatie van de software (programmering) op een aansluitende hardware (de omgeving) is een uniek punt. Vanuit ASM wordt daar de SMARTware aan toegevoegd. Om zo ook alle professionals op te leiden, zodat zij het maximale uit de omgeving halen. Elke gemeente is welkom bij ASM voor een op maat gemaakte en beweegvriendelijke openbare omgeving, vanuit een wetenschappelijk en praktisch onderbouwde visie op bewegen. Voor zowel de ongeorganiseerde bewegers als voor alle georganiseerde domeinen.

Vanwege het éénjarig jubileum spraken we met de verschillende gebruikers van de Skills Garden en met mensen vanuit de doelgroep die betrokken waren bij de realisatie. Deze keer is dat Frank Hermans. Hij is coördinator werkgroep Toegankelijkheid van het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA).

Frank Hermans

Coördinator werkgroep Toegankelijkheid, Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA)


“De Skills Garden is in korte tijd echt een onderdeel van Almere geworden.”

“Op de allereerste fase na, zijn wij met SOGA vrijwel vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Skills Garden,” zo vertelt Hermans, die al vele jaren werkzaam is met mensen met een beperking. “Hoe die ontwikkeling in z’n werk ging? Omdat wij er niet dagelijks mee bezig zijn, werd ons eerst de gedachte achter de Skills Garden helemaal uitgelegd. Een even simpele als duidelijke uitleg. 

 

Daarnaast werd aan ons gevraagd wat wij voor ogen hadden, wat wij graag terug zouden zien in de Skills Garden. Dat zorgde ervoor dat er ruimte was om onze visie te delen en dat we ook overleg konden hebben met onze achterban. Dat hebben we als erg prettig ervaren.”

 

Tot aan de oplevering werkte SOGA vervolgens mee aan de realisatie van de Skills Garden. Hermans vervolgt: “Zeker in de eerste periode na de opening hebben wij er veel gebruik van gemaakt. De opzet ervan is anders dan elke andere plek waar je in het openbaar kan bewegen en sporten. Het is strak vormgegeven en laagdrempelig, maar tegelijkertijd ook modern opgezet. Daarbij is het goed toegankelijk voor iedereen, mensen met een beperking worden er geaccepteerd.”

 

Wat betreft Hermans is de realisatie van de Skills Garden in het Stadswerfpark dan ook een succes. “De Skills Garden is in die korte tijd echt een onderdeel van Almere geworden. Ik hoop in de toekomst dan ook op meer van dit soort initiatieven. Want hoe meer, hoe beter!”

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.