Met de vervolgopleiding loop je een stap voor op het werkveld

Met de vervolgopleiding loop je een stap voor op het werkveld

Nederland is een groep beweegexperts rijker! Met een grote lading nieuwe kennis en inzichten op zak heeft een nieuwe groep ASM-instructeurs de vervolgopleiding gevolgd en hebben daarmee de titel ‘ASM-instructeur Specialist’. Van docent LO en/of buurtsportcoach tot technisch coördinator, en van sportzorgmasseur tot fysiotherapeut. In alle sectoren van sport en bewegen kan het Athletic Skills Model straks op een gestructureerde en duurzame wijze worden geïmplementeerd voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier in bewegen! 

Veelzijdig bewegen is meer dan alleen een brede motorische basis. Om goed te leren bewegen is meer nodig. “Met de vervolgopleiding loop je een stap voor op het werkveld” vertelt Yordi Vermaat, Educational Manager van de ASM Academy. De vervolgopleiding volgt na de ASM-instructeursopleiding Advanced, die jaarlijks door honderden beweegprofessionals wordt gevolgd. De vervolgopleiding doet daar nog een schep bovenop. Vermaat: “In deze opleiding duiken we dieper in de theorie van het ASM, om daarmee het volledige spectrum van bewegen te kunnen integreren in beweegprogramma’s. Daarvoor bieden we alle vijf transfers van het ASM aan, om naast motoriek en fitheid, ook perceptuele, conceptuele en sociaal-emotionele vaardigheden in de ontwikkeling te kunnen faciliteren. Daarmee maken we het model echt af.” 

Met de vervolgopleiding krijgen de deelnemers ook veel kennis over zelforganisatie en creativiteit en krijgen zij de handvatten om hun eigen meerjarenvisie en -beleid vorm te geven. “We bieden met het ASM de structuur om je eigen visie op het vak te kunnen vormgeven. Daarmee maak je het verschil!”

De nieuwe groep beweegexperts met de titel 'ASM-instructeur Specialist' in de nieuwe gymzaal op de ALO Amsterdam.
#DesignedbyASM

ASM-instructeursopleiding Specialist

Goed leren en kunnen bewegen gaat over meer dan een brede motorische ontwikkeling. Hoe ontwikkel je bijvoorbeeld bij jouw sporters/leerlingen/patienten de creativiteit, diverse spelconcepten of sociaal-emotionele competenties?

 

Na de ASM-instructeursopleiding Advanced volgt de ASM-instructeursopleiding Specialist. In deze opleiding nemen we je via alle transfers of learning van het ASM mee van abstracte theorie naar direct toepasbare praktijkvormen. Aanvullend bevat de vervolgopleiding diepgaande, wetenschappelijke kennis over affordances, zelforganisatie en creativiteit binnen motorisch leren. Uiteindelijk kent de deelnemer diverse implementatievormen en is hij/zij in staat om op beleidsniveau een meerjarenplan te schrijven voor de toepassing van alle 5 de transfers of learning van het ASM.

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.