Meer dan 200 nieuwe ASM-instructeurs in Nederland

Meer dan 200 nieuwe ASM-instructeurs in Nederland

Met een geweldig enthousiasme en bevlogenheid hebben ruim 200 beweegprofessionals de afgelopen tijd hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Voor enkele fysiotherapeuten, docenten LO, trainers/coaches, buurtsportcoaches en andere beweegprofessionals is de opleiding al een aantal weken achter de rug en anderen hebben de opleiding net afgerond! Met elkaar zorgen zij voor een waardevolle impuls om kinderen, tieners, volwassenen en ouderen in Nederland op een veelzijdige manier in beweging te krijgen (en te houden!). Gefeliciteerd aan iedereen die zich ingezet heeft dit mogelijk te maken en wij wensen iedereen veel succes met de toepassing van het ASM.

Heel Nederland ASM

Van Amsterdam, tot Enschede en van Almere, Zeist tot en met Den Haag. Het was feest bij de bekende locaties van de open opleidingen in de ASM Academy. Daarnaast sloten ook de docenten van het Scala college -uit Alphen aan den Rijn de opleiding incompany af, was er een nieuwe groep cursisten in Veendam en Amstelveen en is er weer een nieuwe lichting ASM-instructeurs bij de Defensie opgeleid. De komende weken mogen ook de buurtsportcoaches van Breda Actief en de docenten op het ROC van Amsterdam de opleiding afronden, samen met de buurtsportcoaches en docenten LO uit Langedijk en de groep fysiotherapeuten en trainers/coaches uit Valkenswaard. De eerste groep professionals in Groningen krijgt middels het certificaat hun erkenning voor het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced. Binnenkortdelen een aantal van de nu inmiddels ruim 1.500 ASM-instructeurs hun ervaringen in een nieuwe serie artikelen over de toepassing van het ASM.

ASM-OldStars trainers

Speciaal voor sporten en bewegen met ouderen heeft de ASM Academy voor het Nationaal Ouderenfonds een unieke opleiding geschreven: de ASM-Oldstars trainerscursus. Deze groep heeft zich ondertussen ook flink uitgebreid en de cursisten kunnen hiermee leuke en verantwoorde beweegprogramma’s maken voor ouderen. Binnenkort worden ook zij geïnterviewd om aan te sluiten bij de reeks artikelen over de toepassing van het ASM.

Kennismaking Athletic Skills Model via het Nationaal Sportakkoord

In de afgelopen weken hebben ook ruim 15 gemeenten kennis gemaakt met het ASM via een workshop/webinar. Deze workshop is onderdeel van de servicelijst voor de uitrol van het lokaal sportakkoord, waardoor zij de financiering kunnen halen uit deze gelden die dit jaar zijn verdubbeld. Leer er meer over in ons bericht ‘Verdubbeling gelden Nationaal Sportakkoord’.

 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.