Materialen

De perfecte afwijking in je spel

 

 

 

ASM Adaptaball ®

De kracht van het aanpassingsvermogen

Een revolutionaire bal voor de creativiteit en een excellente techniek

Het idee van de Adaptaball is oorspronkelijk als voetbal ontworpen om het gedrag op natuurgras en het spelen op straat te imiteren op kunstgras. Inmiddels is de Adaptaball in diverse variaties beschikbaar voor voetbal, hockey en handbal en kan daarmee perfect het aanpassingsvermogen worden ontwikkeld.

 

Buiten gewoon, van binnen bijzonder

Train the skill, not the drill

Aan de buitenkant van de Adaptaball is het een bal als alle anderen. Vanwege een subtiele afwijking in de kern is de Adaptaball onvoorspelbaar en daardoor direct uitdagend om mee te spelen. Geen actie, spelvorm of oefening is meer hetzelfde, net zoals in de wedstrijd.

Voetbal 

Handbal 

Hockey 

“De Adaptaball biedt de perfecte uitdaging om onbewust en spelenderwijs tot een goede balcontrole te komen.”

Prof. dr. Geert Savelsbergh
Founder Athletic Skills Model (ASM); VU Amsterdam

 

ASM REV3RSE ®

Ondersteboven en achterstevoren

Rechts beter worden, door links te trainen

Hockeyen doe je met rechts. Ook als je linkshandig bent. Zo zijn de regels van het spel. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je je op deze manier als hockeyer ontzettend eenzijdig ontwikkelt? En dat terwijl de beste sporters ter wereld zo veelzijdig mogelijk zijn opgeleid. In samenwerking met Reece Australia presenteren we de ASM REV3RSE: een unieke gespiegelde stick die je linkshandig gebruikt.

 

 

Leren kan leuk zijn

Wetenschappelijk onderbouwde tool

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat sporters die hun niet-dominante zijde trainen, daarmee hun dominante zijde verbeteren. Trainen met de ASM REV3RSE is dus niet alleen verrassend en leuk, maar maakt je ook echt een betere hockeyer.

 

Bekijk de video

 

Webshop 

 

“Door te trainen met de ASM REV3RSE, ben je beter in staat om je technisch aan te passen aan de constant veranderende situaties in het spel. Je ontwikkelt je ruimtelijke oriëntatie, balans en balbeheersing. Bovendien verbetert je stick- en balhandeling met rechts door links te trainen. Het advies is om kinderen hier al jong en speels mee in aanraking te brengen. ”

René Wormhoudt
Founder Athletic Skills Model (ASM)

Sian Keil
HC Den Bosch

“Het is net alsof je je mes en vork moet omdraaien. Heel erg wennen, maar daardoor juist zo leuk en leerzaam!”

Glenn Schuurman
International, Oranje

De eerste keer dat je de stick vasthoudt, voelt het enorm onwennig. Je moet je hele houding aanpassen. Maar door ermee te trainen merk je al snel dat je enorm gefocust wordt omdat je motoriek echt wordt uitgedaagd. Het is een motiverende maar ook heel leuke toevoeging aan onze trainingen.”

 

Jelle Galema
International Oranje Heren

“Als je met deze stick op het veld staat, train je buiten je comfortzone. Die uitdaging maakt me een betere hockeyer.”

 

Adaptaball voetbal

In samenwerking met DERBYSTAR en de TU Delft heeft ASM de Adaptaball voor voetbal ontwikkeld. De Adaptaball is een revolutionaire voetbal die de speler voortdurend uitdaagt en prikkelt. Een contragewicht zorgt voor een lichte afwijking in het balgedrag. Voor de speler vraagt dit om optimale ontwikkeling van het aanpassingsvermogen en de balvaardigheid. De Adaptaball voetbal is verkrijgbaar in vier verschillende variaties: APS, TT, TT Light en TT Superlight.

 

Bekijk de video

 

Webshop 

 

Adaptaball handbal

De ‘onvoorspelbare’ handbal is in feite voor elk type speler een welkomen trainingstool: van beginnende jeugdspelers tot geroutineerde tophandballers die hun techniek en balvaardigheid verder willen optimaliseren. Zowel het reactievermogen als de motoriek worden bij de Adaptaball maximaal op de proef gesteld. Dit betekent dat meer focus nodig is en dat handelingen met minder routineus uitgevoerd kunnen worden.

Webshop 

 

 

 

 

Adaptaball hockey

De Adaptaball bevat een subtiele disbalans en rolt daardoor anders dan je zou verwachten. De voortdurende onvoorspelbaarheid van de bal vraagt om een betere techniek, een snellere reactie en meer creativiteit in je spel. De bal is verkrijgbaar in dimple en vlak design, met twee verschillende niveaus van afwijking.

 

Bekijk de video

 

Webshop 

 

 

Mats Grambusch
International, Duitsland

“Op het niveau waarop ik met het Duitse nationale team speel, kan elke prestatieverbetering die we in trainingen kunnen behalen, wedstrijdbepalend zijn. De Adaptaball zorgt bij mij voor meer creativiteit en aanpassingsvermogen.”

 

Josine Koning
Keepster Oranje Dames

“Voor mij als keeper zijn reactievermogen en oog-hand-coördinatie enorm belangrijk. Met de disbalans in de Adaptaball kan ik die perfect trainen.”

 


NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.