KNGF verlengt accreditatie KRF met twee jaar (47ptn)

KNGF verlengt accreditatie KRF met twee jaar (47ptn)

Ook de komende twee jaar ontvangen alle fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) voor het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced 47 punten in het register ‘Algemeen fysiotherapeut’ binnen het Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF NL) (voorheen CKR). De ASM-instructeursopleiding Advanced is het eerste niveau binnen de ASM-instructeursopleidingen waarin o.a. geleerd wordt over veelzijdige fitheid, de groeispurt en leren de deelnemers eigen beweeganalyses te maken vanuit de Schijf van 10! om deze te vertalen naar leuke, kwalitatieve beweegprogramma’s vanuit een breed motorische revalidatie en ontwikkeling. In de afgelopen jaren hebben vele fysiotherapeuten de ruime waardering toegekend gekregen voor hun professionalisering met het ASM. 

"De meeste komen voor een kwalitatieve professionalisering op een uniek gebied binnen de fysiotherapie. Dat ze daar vervolgens veel punten voor krijgen is mooi meegenomen."

Elke vijf jaar moet de fysiotherapeut die zich heeft aangesloten bij de KNGF, 120 punten behalen voor het verlengen van de beroepsregistratie. Per 2020 is de nieuwe termijn van start. Met 47 punten kunnen zij een grote bijdrage leveren aan hun professionalisering. Yordi Vermaat, Educational Manager van de ASM Academy heeft samen met de docenten van de ASM Academy in de afgelopen jaren veel fysiotherapeuten voorbij zien komen. Vanuit het hele land stromen zij in bij de opleidingen. “De meeste fysiotherapeuten die deelnemen aan onze opleidingen doen dit niet expliciet voor de accreditatiepunten. De meeste komen voor een kwalitatieve professionalisering op een uniek gebied binnen de fysiotherapie. Dat ze daar vervolgens veel punten voor krijgen is mooi meegenomen voor hun beroepsregistratie.” 

 

De ASM-instructeursopleiding Advanced heeft met 47 punten een erkende accreditatie voor het register ‘Algemeen fysiotherapeut’ én 47 punten voor het register ‘Sportfysiotherapie’. Daarnaast is de opleiding ook geaccrediteerd met 27 punten voor het Keurmerk Fysiotherapie. Vermaat: “We zijn er natuurlijk erg trots op dat naast 15 sportbonden, ook de twee grote beroepsorganisaties voor de fysiotherapie onze opleiding ‘Advanced’ erkennen. De verlenging voelt als een extra bevestiging dat we continu een waardevolle bijdrage leveren aan de professionalisering van de fysiotherapeut. Daar gaan we de komende twee jaar graag mee verder!”

Eerder publiceerde we de verhalen van vijf fysiotherapeuten na het volgen van de ASM-instructeursopleiding. Over hun ervaringen als therapeut en voor de patiënten. Waarom kiezen zij voor het ASM? 

Lees het artikel hier

9/10 | ★★★★★

"Goede communicatie van de organisatie en de docenten en ik heb veel praktijkvoorbeelden de dag erna al kunnen toepassen."

9/10 | ★★★★★

"Erg vernieuwend en dankzij de verschillende docenten heel waardevol. In de grote groep werd het toch goed persoonlijk gemaakt."

10/10 | ★★★★★

"De docenten zijn heel benaderbaar met veel kennis, kunde en plezier. Het werkboek geeft daarbij veel inzicht in het eigen handelen."

Het Athletic Skills Model is een nieuwe manier van denken over de sporten, spelen en bewegen. Onderbouwd door wetenschap en praktijk.

Lees meer over het ASM

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.