Kleurrijk ASM-veld naast MBO College Poort

Kleurrijk ASM-veld naast MBO College Poort

De opleiding sport & Bewegen van MBO College Poort heeft in samenwerking met gemeente Almere een nieuwe ASM PLAYCE gerealiseerd: hét nieuwe sport- en speelveld van het Athletic Skills Model. Zo’n 25 mbo-studenten kunnen nu tegelijk buiten sportles krijgen, op een kleurrijk veld dat eindeloos veel mogelijkheden biedt. Het veld ligt pal naast het college en is onlangs feestelijk geopend.


Door: MBO College Poort (17/11/2021)

Lees het origineel op mbocollegepoort.nl


Sportlessen buiten

Het idee voor het veld ontstond tijdens de coronaperiode, toen er voor studenten vooral veel tegenslagen waren. Naast projecten als MBOMoves, de opening van het Sportlab en het vergoeden van de bondsdiploma’s heeft het team nu ook deze buitensportfaciliteit gerealiseerd. Sportdocent Edwin Vermeulen vertelt: “Binnen sporten ging erg moeizaam afgelopen jaar. Daarnaast vinden stages vaak in een buitencontext plaats. Door buiten een sportveld te maken, worden studenten zoveel mogelijk geïnspireerd iets te doen dat lijkt op hun toekomstige stage. We kunnen nu het sportonderwijs door laten gaan”

Het Athletic Skills Model is al jaren een vast onderdeel van het onderwijsprogramma van Sport & Bewegen. Niet alleen is een aantal jaar geleden vlakbij de school al een binnenfaciliteit gecreëerd, ook kunnen studenten sinds vorig jaar kosteloos het Keuzedeel ASM volgen. Dit komt voort uit een goede samenwerking tussen het college en het Almere Kenniscentrum Talent (AKT).

Sportstudenten worden creatief

De realisatie van de PLAYCE is een mooie volgende stap. André Kemper van het AKT vertelt: “Het is voor de hele sportbranche van enorm belang dat studenten toegang hebben tot het ASM-gedachtegoed. Studenten kunnen brede vaardigheden leren op het ASM-veld en nemen deze kennis, ervaring en creativiteit vervolgens mee op de werkvloer. Op deze manier kunnen de Almeerse sportstudenten bijdragen aan kwalitatief bewegen en een gezonde samenleving!”

PLAYCE: #DesignedbyASM

PLAYCE creëert een nieuwe kijk op sport- en speelvoorzieningen: plezier, veelzijdigheid en inclusie. Sporters van elk niveau en elke leeftijd kunnen elkaar hier vinden. Martijn Postuma van ASM zegt hierover: “Door sport- en beweegvoorzieningen te ontwerpen vanuit het Athletic Skills Model ontstaat er letterlijk meer ruimte voor meer veelzijdig bewegen.” Steeds meer velden worden gecreëerd, in Almere werd bijvoorbeeld al een PLAYCE gemaakt bij Almere City FC. 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.