Op 30 september 2022 organiseert de ASM Academy de derde masterclass van de Masters of Movement Community of Learners. Net als de andere masterclasses kunnen de deelnemers zich weer opmaken voor twee topsprekers. Dit keer zullen namelijk de Duitse expert op het gebied van differentieel leren, Prof. dr. Wolfgang Schölhorn, en de gevierde topcoach Jeroen Otter hun kennis en ervaring delen met de groep beweegprofessionals. Het is nog mogelijk om je aan te melden voor 12 maanden lidmaatschap bij de Comunnity en daarmee direct voor deze masterclass.
Shorttrack met een bladblazer
Het thema van de masterclass is ‘Repetition without repetition’. Er zal worden toegespitst op de fijne kneepjes uit het vak van differentieel leren, binnen het ASM onderdeel van de Adaptieve Training. Zo is bekend dat Otter zijn shorttrackers liet rijden met een bladblazer, of in tegengestelde richtring. Kortom: Hoe word je beter in die ene sport of discipline, door juist niet steeds hetzelfde te doen? In de topsport, het bewegingsonderwijs en de fysiotherapie. Schöllhorn zal tijdens zijn lezing ingaan op de belangrijkste en nieuwste kennis op het gebied van differentieel leren en vervolgt de masterclass met een praktijktraining gericht op differentieel trainen.
STAP-budget 💰
De Masters of Movement Community of Learners is onderdeel van de ASM Academy en komt daarmee in aanmerking voor het STAP-budget van het UWV. Schrijf je vóór 1 september in en doe direct op 1 september je aanvraag om op 30 september tijdens deze masterclass deel te mogen nemen.
Sprekers van wereldklasse
Opnieuw wacht de deelnemers een hoop inspiratie van twee buitengewoon goede sprekers. Otter, in Nederland bekend als dé succescoach shorttrack was zelf eind jaren tachtig ook zeer succesvol. Met de Nederlandse mannenploeg werd hij vier keer wereldkampioen op de relay. Als coach behaalde hij later medailles op wereldbekers en de eerste EK medailles voor Nederland ooit. De laatste jaren werd hij bekend met de Olympische successen van de Nederlandse ploeg, waaronder Sjinkie Knegt en de drievoudig Olympisch Kampioene Suzanne Schulting. Daarbij maakte enkele succesvolle shorttrackers zoals Jorien ter Mors ook succesvol de overstap naar het langebaan schaatsen. Over differentieel leren gesproken. Begin dit jaar nam de topcoach een sabbatical. Een uitgelezen kans om hem naar zijn ervaringen te vragen.
De Duitse wetenschapper Schöllhorn publiceerde meer dan 200 keer over o.a. het differentieel leren . Hij is tevens opgeleid als docent binnen de lichamelijke opvoeding, in 1986 werd hij Duits kampioen in de viermans bobslee, behaalde zijn bruine band in Karate en speelde handbal in het regionale jeugdteam. Sinds 2007 bekleedt hij een leerstoel bewegings- en trainingswetenschap in Mainz en is sinds 2016 universitair hoofddocent aan de Shanghai University of Sport. Hij bekleedde gastprofessoraten aan de Universiteit van Taipei, de Universiteit van Calgary, de Universiteit van Salzburg en de Universiteit van Graz. Zijn werk over differentieel leren ontving de Myashita Award van de International Society of Biomechanics in 1999 en het Deutscher Werkbund-label in 2006. Schöllhorn kent de theorie van het differentieel leren niet alleen vanuit de boeken en studies. Hij coachte zelf ook onder andere in de atletiek en adviseert al 35 jaar coaches en fysiotherapeuten in het basketbal, volleybal, turnen en golf.
Wolfgang is professor bewegings- en trainingswetenschappen aan de Johannes Gutenberg University Mainz en expert op het gebied van ‘differentieel leren’.
Jeroen was tussen 2010 en 2022 de succesvolle bondscoach shorttrack van Nederland en huidig adviseur van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack.
Aanvoerder Gregory Sedoc
Net als bij de voorgaande masterclasses zal ook dit keer Gregory fungeren als de aanvoerder van de community en de sprekers het hemd van het lijf vragen. En hoe adaptief trainde Sedoc zelf voor zijn Olympische Spelen? Met Gregory zullen de twee founders van het ASM, Prof. dr. Geert Savelsbergh en René Wormhoudt, eveneens hun kennis en ervaringen op het gebied van differentieel leren delen.
Vier masterclasses per jaar
De Masters of Movement Community of Leaners bestaat uit een doorlopende deelname met vier masterclasses per jaar. Je kan op ieder moment in het jaar instappen. Eerder dit jaar volgende al twee masterclasses. Op 18 maart presenteerde de Canadese wetenschapper Jean Côté samen met topcoach Guus Hiddink hun kennis en ervaring op het gebied van coaching en coachstylen. Op 24 juni deelde Dr. Janine Stubbe haar inzichten als lector bij de topdansers van Codarts Rotterdam en volgde de deelnemers een dansworkshop van dansexpert Sander Plomp. Lees hier de highlights terug >