ASM-instructeursopleidingen

Alle in’s en out’s, voor de echte professional


 

 

Leer hoe je het ASM kan toepassen in jouw training, les of behandeling

Ga de strijd aan tegen beweegarmoede met kwalitatieve beweegprogramma’s! De ASM-instructeursopleidingen zijn speciaal ontwikkeld om het ASM te leren implementeren binnen trainingen, lessen en behandelingen. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier! In de opleidingen wordt vanuit een wetenschappelijke en praktische achtergrond geleerd beweegprogramma`s te ontwerpen, te verantwoorden en uit te voeren. De ASM-instructeursopleidingen bestaan uit drie niveau’s: Advanced, Specialist en Master.
Wij verzorgen de ASM-instructeursopleidingen ook incompany.

 

In samenwerking met:
ASM-instructeur | Advanced

Leer leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te ontwerpen vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing. De ASM-instructeursopleiding Advanced is het eerste niveau van bekwaamheid in het ASM en is complementair op de reeds aanwezige kennis en kunde in sport en bewegen van de deelnemer. Een opleiding vol theorie en praktijk met als doel het ASM begrijpen en zelf kunnen toepassen. Na afloop krijg je gratis toegang tot het Athletic Skills Platform. Bekijk de planning van opleidingen voor meer informatie en aanmelden.

Planning opleidingen

€ 895

4 dagdelen (4 * 4,5 uur)

Max 24 deelnemers
 

Totaal 47 uur (18 contact; 29 zelfstudie)

Inclusief alle leermiddelen

Voor wie

Voor iedereen die in het bezit is van een diploma ALO, PABO met Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs, Fysiotherapie, Bewegingswetenschappen, Trainerslicentie TC3, CIOS 4, Sport en bewegen 4 of bij aantoonbare ervaring en kwalificatie in de sector voor sport en bewegen.

Onderwerpen

Aanleiding en ontstaan ASM | Visie op talentontwikkeling | Nieuwe inzichten van motorisch leren | Introductie Transfers of Learning | Toepassing ASM adhv ASM-bouwstenen | Plannen en structureren ASM | Biologische leeftijd, groeispurt (APHV) en sensitieve perioden | ASM-beweegbanen en MQ Scan | Athletic Skills Platform | Athletic Skills Track, Skills Garden en Athletic Skills Gymnasium

Accreditatiepunten

CKR Algemeen fysiotherapeut: 47
CKR Sportfysiotherapie: 47
Keurmerk Fysiotherapie: 27
KNVB: 9
KNZB: 3
KNLTB: 18
Nevobo: 10
KNGU: 4
NBB: 10
NHV: 3
Atletiekunie: 6
NTB: 12
KNSB: 11
KNWU: 8
JBN: Erkende bijscholing
NTTB: Erkende bijscholing TC3, TC4
Lerarenportfolio beoordeling: (5/5)


“DOOR HET BOEK TE LEZEN LEERDE IK DE ABC’S VAN HET ASM. NA DE OPLEIDING BEGRIJP IK HET HELE ALFABET EN KAN IK HET ZELF STRUCTUREEL TOEPASSEN.”

– Trainer / ASM-instructeur Advanced, 2018


ASM-instructeur | Specialist

Goed leren en kunnen bewegen gaat over meer dan een brede motorische ontwikkeling. Hoe ontwikkel je bijvoorbeeld bij jouw sporters/leerlingen/patienten de creativiteit, diverse spelconcepten of sociaal-emotionele competenties?


De ASM instructeursopleiding Specialist is het vervolg op de instructeursopleiding Advanced. In deze opleiding nemen we je via alle transfers of learning van het ASM mee van abstracte theorie naar direct toepasbare praktijkvormen. Aanvullend bevat de vervolgopleiding diepgaande, wetenschappelijke kennis over affordances, zelforganisatie en creativiteit binnen motorisch leren. Uiteindelijk kent de deelnemer diverse implementatievormen en is hij/zij in staat om op beleidsniveau een meerjarenplan te schrijven voor de toepassing van alle 5 de transfers of learning van het ASM. Bekijk de planning van opleidingen voor informatie en aanmelden.

Planning opleidingen

€ 595

2 dagdelen (2 * 4,5 uur)

Max 18 deelnemers
 

Totaal 48 uur (9 contact; 39 zelfstudie)

Inclusief alle leermiddelen

Inclusief adviesrapport Nationaal Sportakkoord

Voor wie

Voor iedereen die in het bezit is van het certificaat ASM-instructeur Advanced of de ASM-instructeursopleiding heeft gevolgd tussen 2012-2018.

Onderwerpen

Update nieuwste ontwikkelingen ASM | Creativiteit | Affordances en zelforganisatie | Verdieping Transfers of Learning | Meerjarenimplementatie ASM | Verdieping planning en structurering ASM | Laatste (wetenschappelijke) inzichten

Accreditatiepunten

KNLTB: 12
KNVB: 9
KNZB: 2
NHV: 3
KNGU: 4
KNSB: 11
NBB: 10
NTB: 2
Nevobo: 5
Atletiekunie: 6
KNWU: 8
JBN: Erkende bijscholing
NTTB: Erkende bijscholing TC3, TC4, TC5
Lerarenportfolio beoordeling: (5/5)


“DE OPLEIDING HEEFT ME OP ABSTRACT, BELEIDSMATIG, EN CONCREET NIVEAU DIMENSIES AANGEREIKT DIE BIJDRAGEN AAN HET HOLISTISCH ONTWIKKELEN VAN VEELZIJDIGE BEWEGERS.”

– Trainer / ASM-instructeur Specialist, 2019


ASM-instructeursopleidingen incompany

Op maat en op locatie

ASM komt naar je toe! We verzorgen de opleidingen ook op locatie. De inhoud is gelijk aan de open ASM-instructeursopleidingen, met bijbehorende accreditaties, en kan indien gewenst meer worden afgestemd op een specifieke doelgroep. Hiermee is het mogelijk om een gehele organisatie volledig om te scholen en het ASM breed te integreren. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Wij hebben al diverse organisaties geholpen met een andere manier van denken over bewegen:


“DE VELE THEORIE WORDT IN EEN RAP TEMPO BEHANDELD EN IN DEZELFDE AVOND NOG GEKOPPELD AAN EEN STUK PRAKTIJK. DOOR DE ERVARING VAN DE OPLEIDERS KAN JE HET GELIJK IN JE EIGEN LES TOEPASSEN.”

– Docent LO / ASM-instructeur Advanced, 2019


Athletic Skills Platform

Krijg als ASM-instructeur exclusief toegang tot het Athletic Skills Platform en leer van de vele andere ASM-instructeurs. Raak geïnspireerd en inspireer anderen, stel je programma’s samen en deel deze met jouw sporters. Alles, helemaal zoals je zelf wilt, gewoon gratis!

Lees meer