In Bilthoven wordt werk gemaakt van een goede motoriek

In Bilthoven wordt werk gemaakt van een goede motoriek

Al ruim 34 jaar is hij werkzaam als vakleerkracht bewegingsonderwijs, maar dat heeft Eric Matherus er niet van weerhouden zich verder te ontwikkelen met nieuwe inzichten in het vak. Hij heeft zich hard gemaakt voor het Athletic Skills Model in Bilthoven en dit heeft op 14 oktober geresulteerd in een enthousiaste groep vakleerkrachten, buurtsportcoaches en trainers met de titel ASM-instructeur Advanced. In vier bijeenkomsten heeft de groep op locatie bij de Julianaschool in Bilthoven alles kunnen leren over beweegprogramma’s vanuit de Schijf van 10!, een brede motorische ontwikkeling (BMO), fitheid, de groeispurt, impliciet leren en transfers of learning.

Het wordt gezien als een startschot voor een nieuwe beweging in de regio. Vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid, fitheid en prestaties vormt daarvoor de basis. Deze ontwikkeling is RTV Utrecht niet ontgaan en maakt binnenkort een item met Yordi Vermaat, de Educational Manager van de ASM Academy over het ASM. 

ASM-instructeursopleiding Advanced

Het eerste niveau van bekwaamheid in het Athletic Skills Model voor de sport, de gezondheidszorg en het bewegingsonderwijs is de ASM-instructeursopleiding Advanced. In vier bijeenkomsten krijgen de deelnemers onder leiding van ervaren docenten van de ASM Academy alle in’s en out’s over de andere manier van denken over sporten, spelen en bewegen. Dit zorgt voor meer kwalitatieve beweegprogramma’s met een praktische en wetenschappelijke onderbouwing. Aan het eind van de opleiding kunnen de deelnemers hun eigen beweegprogramma’s schrijven vanuit de Schijf van 10!, kunnen structureel bijdragen aan de (motorische) fitheid van hun leerlingen en weten zij hoe ze de principes van impliciet leren kunnen toepassen voor betere en leukere beweegprogramma’s. 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.