Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hockey legende Floris Jan Bovelander start OldStars walking hockey on Tour in Nederland

Hockey legende Floris Jan Bovelander start OldStars walking hockey on Tour in Nederland

Primeur in Den Haag bij hdm op 28 juni

 

Den Haag, maandag 24 juni 2019 – Vrijdagochtend 28 juni maakt hockeyvereniging hdm te Den Haag kennis met OldStars walking hockey onder begeleiding van voormalig hockey-international Floris Jan Bovelander. Dit evenement wordt georganiseerd door hdm, Bovelander Hockey Clinics en het Nationaal Ouderenfonds. Het is onderdeel van de OldStars walking hockey on tour, een nieuw project vormgegeven door het Ouderenfonds en Bovelander clinics. De komende 2 jaar gaan beide organisaties gezamenlijk aan de slag met OldStars walking hockey op de kaart te zetten in Nederland.

 

Foto: Archief Floris Jan Bovelander

 

De OldStars walking hockey on tour zal meerdere hockeyverenigingen in het land aandoen om betrokkenen te informeren en te enthousiasmeren voor het concept OldStars walking hockey. Ex-international Floris- Jan Bovelander: “Ik vind het super leuk om mij in te zetten voor een leven lang hockey. Tophockey, jeugd, beginner of trimmer. De basis van hockey is voor mij altijd samen zijn, samen spelen, samen strijden of dat nu in volle sprint is of wandelende tred.”

 

Bekijk de video ‘Ouderenfonds lanceert nu ook walking hockey’


Haagse primeur walking hockey on tour
De Haagse hockeyvereniging hdm heeft de primeur voor de eerste kennismaking met de spelvorm in Den Haag. Voorzitter hdm Dorine Dielen over het initiatief: “Wij zijn erg trots op deze nieuwe vorm van hockey die we in ons sportaanbod opnemen. Deze vorm van hockey legt een mooie nieuwe verbinding tussen ons hockeyaanbod en het aanbod van activiteiten in ons Buurthuis van de Toekomst.” Walking hockey is voor hdm een mooie kans om een nieuwe verbinding te leggen tussen de hockeysport en de buurt waarin hdm ligt. De combinatie van het aanbod van hockey aan specifiek deze doelgroep in de directe omgeving en de grote aandacht voor het sociale aspect bij walking hockey wordt door hdm als een mooi initiatief gezien om – naast al de andere activiteiten die zij reeds ontplooit in haar Buurthuis van de Toekomst – ouderen fysiek, maar zeker ook mentaal te ondersteunen en trainen.

 

OldStars Sport voor een betere levenskwaliteit
OldStars walking hockey is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Het is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball, OldStars Tafeltennis en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Alle aangepaste beweegvormen van het Ouderenfonds worden door OldStars beweegstrateeg René Wormhoudt geïntroduceerd bij verenigingen, spelbegeleiders en spelers aan de hand van het zogeheten ASM Model (ASM). Een model dat de basis vormt voor alle aangepaste spelvormen van OldStars.

 

Over het Ouderenfonds
Door interventieprogramma’s ter voorkoming en bestrijding van eenzaamheid te ontwikkelen en deze landelijk uit te rollen zorgen het Ouderenfonds en haar partners ervoor dat ouderen niet alleen in beweging komen maar dus ook sociaal actief blijven.


Programma
Gedurende de ochtend gaat de organisatie in gesprek over de mogelijkheden van OldStars Sport en het opstarten van OldStars walking hockey bij de vereniging. Daarnaast is er een introductietraining onder leiding van Floris Jan Bovelander. Het programma start op 28 juni om 10.30 uur. Vanaf 10:00 staat de koffie klaar. De dag wordt voor de deelnemers afgesloten met een lunch. Onderstaand vindt u het volledige programma van het evenement:
10.30 uur Koffie/thee en ontvangst
10.45 uur Toelichting op het initiatief door hdm, Bovelander Hockey Clinics en het Nationaal Ouderenfonds.
11.00 uur Introductie op het veld met Floris Jan Bovelander.
12.00 uur Afronding op het veld en omkleden.
12.15 uur Afsluiting met een lunch en evaluatie.

 

Primeur OldStars walking hockey on Tour in den Haag op vrijdag 28 juni 2019
Wij nodigen u van harte uit om 28 juni aanstaande aanwezig te zijn bij hdm aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan 205, 2597 GV Den Haag. Aanmelden kan via Johan Annema, de landelijke projectleider OldStars via info@oldstars.nl of bel 06-14443420.

Oldstars Walking hockey is een initiatief van het Ouderenfonds in samenwerking met het ASM. Lees hier het originele artikel op oldstars.nl.

Datum: 2019-06-24

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.