Het Athletic Skills Model blijft groeien in Gelderland

Het Athletic Skills Model blijft groeien in Gelderland

Op 16 oktober startte een nieuwe lichting buurtsportcoaches, docenten bewegingsonderwijs en trainers/coaches uit onder andere het badminton, trail-running, volleybal, hockey en voetbal uit Ede in omstreken de ASM-instructeursopleiding Advanced.  Vier avonden in de Van der Knaaphal later en een grote hoeveelheid nieuwe kennis en inzichten over het Athletic Skills Model rijker konden zij hun deelname bekronen met de officiële titel ‘ASM-instructeur Advanced’.

Sebastiaan Kuijper van Sportservice Ede is de aanjager van deze vernieuwing in Gelderland. Zelf is hij naast zijn baan als consulent Talentontwikkeling ook een enthousiaste zwemcoach. Begin 2019 organiseerde hij de eerste ASM-instructeursopleiding Advanced in de regio en bouwde met collega’s aan een nieuw sportaanbod voor de jeugd en talentvolle sporters. Naast de ontwikkelingen op het gebied van vernieuwde beweegprogramma’s (software) vanuit het ASM, zijn inmiddels ook meerdere accommodatieprojecten (hardware) in gang gezet. Niet voor niks dat ook de sportparkmanager van open sportpark De Peppel aansloot, aangezien zijn bezoekers straks ook toegang hebben tot een PLAYCE X en ASM Powerhill. Iedereen gefeliciteerd en veel succes met de toepassing van het Athletic Skills Model! 

De nieuwe groep ASM-instructeurs in een van de sportzalen van de Van der Knaaphal.
#DesignedbyASM

ASM-instructeursopleiding Advanced

Het eerste niveau van bekwaamheid in het Athletic Skills Model voor de sport, de gezondheidszorg en het bewegingsonderwijs is de ASM-instructeursopleiding Advanced. In vier bijeenkomsten krijgen de deelnemers onder leiding van ervaren docenten van de ASM Academy alle in’s en out’s over de andere manier van denken over sporten, spelen en bewegen. Dit zorgt voor meer kwalitatieve beweegprogramma’s met een praktische en wetenschappelijke onderbouwing. Aan het eind van de opleiding kunnen de deelnemers hun eigen beweegprogramma’s schrijven vanuit de Schijf van 10!, kunnen ze structureel bijdragen aan de (motorische) fitheid van hun leerlingen en weten ze hoe ze de principes van impliciet leren kunnen toepassen voor betere en leukere beweegprogramma’s. 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.