Skills Garden wint Sport FM Innovatieprijs 2017

Skills Garden winnaar van de Sport FM Innovatieprijs 2017 en 2e Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017

 

Gewonnen! Van de drie genomineerde werd tot onze vreugde Skills Garden uitgeroepen tot winnaar!

Tevens was Skills Garden genomineerd voor de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017. Deze prijs is een gezamenlijk initiatief van NOC*NSF, Sportbonden, VSG (vereniging Sport en gemeenten) en BSNC (Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek). Hier behaalde Skills Garden het Zilver!

 

Wat is Skills Garden?
Steeds meer mensen maken gebruik van de openbare ruimte om te bewegen. Skills Garden is een plek in de openbare ruimte die in het teken staat van stimuleren, uitdagen en plezier hebben in bewegen. Een plek die onderdeel is van wonen, werken en vrije tijd, waar mensen elkaar ontmoeten en samen zijn. Een sociale infrastructuur, die mensen aantrekt en sociale cohesie bevordert.
Het unieke aan Skills Garden is dat je hier alle belangrijke grondvormen van bewegen (zoals balanceren, klimmen, gooien, vangen en springen) op verschillende niveaus kunt doen. Beweegarmoede ontstaat namelijk niet alleen door weinig te bewegen, maar vooral door eenzijdig te bewegen. Voor de Skills Garden werken wij samen met Kragten en is een voorziening die onderbouwd is door wetenschap en praktijk, waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Met het ASM (Athletic Skills Model) als onderlegger worden beweegprogramma’s en beweegvoorzieningen ontwikkeld voor een gezond en actief leven, voor alle leeftijdsgroepen.

Ga naar skillsgarden.nl 
 

De Skills Garden trajecten lopen momenteel onder andere in diverse gemeentes, waaronder Almere en de gemeente Bergen op Zoom.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.