Floriade '22 Almere

Schiet. Spring. Gooi. Klim. Ren. In de nieuwe gezonde leefomgeving.

#DesignedbyASM

Herken je ze alle 7?

Tennis

Honk- en softball

Bowlen

American Football

Frisbee

Basketbal

Voetbal

Hoeveel sporten zie je?

Als je goed naar het ontwerp kijkt, kun je meerdere sporten herkennen. Het is een kenmerk van het Athletic Skills Model (ASM) om meer aandacht te vragen voor het doen van verschillende sporten en vormen van bewegen in een gevarieerde omgeving. Dat is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid. Het is de basis van een leven lang bewegen met plezier en het is de basis van betere (sport) prestaties.

 

Hoe veelzijdig beweeg jij?

Om je te helpen veelzijdig te bewegen introduceert het ASM de praktisch en wetenschappelijk onderbouwde Schijf van 10!®. Veelzijdig bewegen bestaat uit tien grondvormen van bewegen. De Schijf van 10!® is belangrijk voor een gezonde en harmonieuze ‘motorische’ ontwikkeling, voor alle leeftijden en voor elke ambitie.

 

Probeer het zelf!

We geloven dat iedereen zelf al vol creativiteit zit om in een uitdagende omgeving in beweging te komen. Dus schiet, spring, gooi, klim en ren er op los. Beweeg veelzijdig! Toch behoefte aan (nieuwe) inspiratie of een nieuwe uitdaging? Laat je inspireren door de video of bekijk de voorbeelden van de buurtsportcoach uit de wijk.

Meer ASM in Nederland

Steeds meer indoor en outdoor beweegvoorzieningen worden ontworpen vanuit de visie achter het Athletic Skills Model. Dit doen we onder de labels Skills Garden® voor de beweegvriendelijke openbare ruimte en PLAYCE® voor de bekende indoor en outdoor sportvoorzieningen zoals o.a. de gymzaal, het multicourt in de wijk, de fysiotherapie en Padelbanen.

Skills Garden

Almere Haven

PLAYCE School

ALO Amsterdam

PLAYCE Padel

KNVB Campus. Zeist

PLAYCE School

Sterrenschool Zevenaar

Skills Garden

Sport- en leerpark Veendam

PLAYCE X

Sportpark De Peppel Ede

Skills Garden

Almere Haven

PLAYCE School

ALO Amsterdam

PLAYCE Padel

KNVB Campus. Zeist

PLAYCE School

Sterrenschool Zevenaar

Skills Garden

Sport- en leerpark Veendam

PLAYCE X

Sportpark De Peppel Ede

#DesignedbyASM

Deze veelzijdige en uitnodigende ontwerpen worden met veel zorg en aandacht gemaakt vanuit onze praktische en wetenschappelijk onderbouwde ontwerp principes. Daarmee is elk ontwerp uniek en voorzien van alle nieuwste kennis en inzichten op het gebied van veelzijdig sporten, spelen en bewegen.

In samenwerking met


NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.