Eerste internationale ASM-instructeurs opgeleid in Portsmouth, Engeland

Eerste internationale ASM-instructeurs opgeleid in Portsmouth, Engeland

In drie volle dagen theorie en praktijk zijn de eerste internationale ASM-instructeurs opgeleid in Portsmouth, Engeland. De diverse internationale groep deelnemers uit ondermeer Zweden, China, Japan, Brazilië, Schotland, Jersey, bestond uit professionals werkzaam als gymleraar, fysiotherapeut, strenght&conditioning coach en trainer/coach in de sport. Met het behalen van hun certificaat kennen zij de werkwijze van het Athletic Skills Model en kunnen zij dit zelfstandig toepassen in hun eigen trainingen en oefenprogramma’s. 

De opleiding in Portsmouth is het langverwachte vervolg in de samenwerking tussen de Athletic Skills Company en de Universiteit van Portsmouth. In 2019 maakte de founders van het ASM, René Wormhoudt en Prof. dr. Geert Savelsbergh, al de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk om samen met Prof. dr. Keith Davids een eerste kennismaking in de regio te verzorgen. Op de achtergrond is de samenwerking ondertussen voortgezet in de uitwerking van onderzoeksprogramma’s en webinars. Alleen de officiële opleiding ‘Athletic Skills Model Advanced’ liet vanwege het coronavirus nog op zich wachten. Aan dat wachten is gelukkig een eind gekomen met een waardevolle nieuwe groep internationale beweegproffesionals met het expertise ASM op zak.

click to open photos

To be continued

De projectleiding van de samenwerking tussen de Athletic Skills Company en de universiteit van Portsmouth is in handen van Dr. Martina Navarro. Als vooruitgeschoven post fungeert ze als een lokaal aanspreekpunt voor interesse in het ASM voor de sport, het onderwijs en de gezondheidszorg. In die rol zijn er al meerdere aanvragen om het ASM te implementeren. In juni reist het docententeam van de ASM Academy opnieuw naar Engeland voor de scholing van een tweede groep professionals. Dit keer werkzaam als docent LO in het onderwijs.

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.