Bouw van de PLAYCE School op de ALO Amsterdam is begonnen (foto’s!)

Bouw van de PLAYCE School op de ALO Amsterdam is begonnen (foto’s!)

Het beloofd een prachtige nieuwe gymzaal te worden in Amsterdam. De Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) van de Hogeschool van Amsterdam heeft straks de primeur met de eerste PLAYCE School van Nederland. Dit concept is dé innovatieve inrichting van de gymzaal, #DesignedbyASM. Tijdens de zomervakantie is de zaal volledig leeggehaald om daarna stap voor stap nu het ontwerp te realiseren. 

Na een intensieve samenwerking met de docenten van de ALO hebben we het nieuwe concept PLAYCE School kunnen integreren in de vernieuwing van de zaal. De studenten op de ALO Amsterdam krijgen les vanuit diverse methodes en visies op het vak waarbij zij ook kennismaken met de beginselen van het Athletic Skills Model. De bedoeling is dat de studenten straks ook de nieuwe manier van denken over sporten, spelen en bewegen toegepast in de inrichting van de gymzaal meekrijgen om daarmee de ontwikkeling van hun visie te verbreden. Na verwachting wordt de zaal medio oktober opgeleverd en kunnen docenten en studenten er vol plezier en enthousiasme sporten, spelen en bewegen vanuit het Athletic Skills Model. 

PLAYCE® School is een concept van de Athletic Skills Company waarin de inrichting van de gymzaal, samen met de gebruikers, bepaald wordt middels drie belangrijke uitgangspunten:

1.

Alle beweegvormen uit de Schijfvan10!

2.

Toepassing functionele asymmetrie en scaling

3.

Gevarieerde beweegaanleidingen (Affordances)

Foto’s: Wiljan Mossing / SIKA Pulastic

Blijf op de hoogte van de bouw op onze socials en via #DesginedbyASM

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.