Bijscholing VVON: BMO en veelzijdig bewegen in het voetbal met het Athletic Skills Model

Bijscholing VVON: BMO en veelzijdig bewegen in het voetbal met het Athletic Skills Model

Beter worden in voetbal, door niet alleen te voetballen.

Volg de opleiding waar bijna alle eredivisieclubs in Nederland mee werken! Na het succesvolle webinar organiseert de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) in juni de officiële ASM-instructeursopleiding Advanced speciaal voor trainers/coaches in het voetbal. Er is beperkte beschikbaarheid, dus schrijf je nu in.

In de afgelopen jaren zijn er al meerdere opleidingen voor de bondscoaches van de KNVB geweest. Nu is het de beurt aan de leden van de VVON. De opleiding wordt gehouden op de KNVB Campus in Zeist. Deelnemers ontvangen voor het volgen van de opleiding 7 licentiepunten van de KNVB. Aan het eind van de opleiding kan je zelfstandig trainingen gericht op beter worden in voetbal schrijven, verantwoorden en uitvoeren aan de hand van twee van de vijf Transfers of Learning van het ASM. Daarbij ken je de nieuwste inzichten van motorisch leren en kan je deze structureel toepassen in je trainingen. Tot slot is er ruim aandacht voor de theoretische en wetenschappelijke onderbouwing van deze “nieuwe manier van denken over bewegen”.

Conditietrainer Nederlands elftal en ‘de voetbalprofessor’

De opleiding wordt ook verzorgd door de twee founders van het ASM: Rene Wormhoudt en Prof. dr. Geert Savelsbergh. Wormhoudt is al sinds de jaren 90 conditietrainer in het topvoetbal en sinds 2012 bij het Nederlands elftal waar hij werkt onder leiding van diverse bondscoaches zoals Louis van Gaal, Ronald Koeman en Guus Hiddink. Savelsbergh, hoogleraar aan de afdeling bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam publiceerde diverse artikelen over de wetenschap in het voetbal en is auteur van het boek ‘Duel in de zestien’. Samen ontwikkelde Savelsbergh en Wormhoudt het Athletic Skills Model dat sinds 2012 gepubliceerd is in een Nederlandstalig boek. Inmiddels is de praktisch en wetenschappelijk onderbouwde visie achter het ASM niet meer weg te denken uit de sport en het voetbal.

Breed motorisch ontwikkelen (BMO) en veelzijdig bewegen in het voetbal vanuit de Schijf van 10!.

Door te denken vanuit vaardigheden, concepten en competenties kunnen andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale talentontwikkeling. Het Athletic Skills Model introduceert hiervoor een unieke structuur in veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Een van de bouwstenen uit het Athletic Skills Model is de populaire Schijf van 10! voor bewegen. Tien grondvormen van bewegen die structuur bieden voor een programma op maat in het voetbal. Vanuit deze structuur wordt gewerkt naar veelzijdig bewegen voor o.a. het voetbal atletisch vermogen, het kijkgedrag, leiderschap en spelinzicht. Meer informatie over leerdoelen, lesinhouden en recensies over de ASM-instructeursopleiding Advanced >

7.500+ video’s van het ASM in de praktijk

Deelnemers ontvangen bij deelname aan de opleiding het exclusieve werkboek ‘ASM-instructeur Advanced’, het Nederlands talige boek ASM een toegang tot het Athletic Skills Platform. Een video database met duizenden voorbeelden van het ASM in de training en warming up, gecategoriseerd aan de hand van de Schijf van 10!.

Masters of Movement

Deelnemers kunnen zich met het volgen van de opleiding ook direct aansluiten bij de Masters of Movement Community of Learners. Onder leiding van aanvoerder Gregory Sedoc wordt tijdens inspirerende masterclasses alles geleerd van de beste coaches, wetenschappers en medici uit het binnen- en buitenland. Een lidmaatschap geldt voor 12 maanden. Deelnemers aan de opleiding krijgen bij aanmelding €100 korting op hun lidmaatschap.

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.