Beter leren bewegen met het Athletic Skills Model nu ook in Belgiรซ

Beter leren bewegen met het Athletic Skills Model nu ook in Belgiรซ

Sinds enkele jaren is het Athletic Skills Model (ASM) niet meer weg te denken uit het Nederlandse sporten en bewegen. Vanaf nu is deย praktisch en wetenschappelijk onderbouwde visie op bewegen uit Nederland ook toegankelijk in Belgiรซ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช voor leraren Lichamelijke Opvoeding (LO), fysiotherapeuten en trainers/coaches uit alle takken van sport. De ASM Academy start de populaire Instructeursopleiding in Brugge (start 26 augustus) en Hasselt (start 8ย november). Inschrijven kan vanaf nu.

Beter leren bewegen met de Schijf van 10!

Veelzijdig bewegen voor jong tot oud

Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwde visie op bewegen van jong tot oud. In de topsport, de breedtesport, het onderwijs en de gezondheidszorg. Het biedt sportprofessionals een compleet raamwerk voor de onderbouwing en ontwikkeling van breed motorisch ontwikkelen en veelzijdig bewegen in trainingen, lessen en behandelingen. Voor een goede en vooral leuke motorische ontwikkeling.

Een van de populaire bouwstenen uit het ASM is de Schijf van 10! voor bewegen. Deze bestaat uit tien grondvormen van bewegen die gezamenlijk belangrijk zijn voor een gevarieerde en goede motorische ontwikkeling. Aan de hand van gedifferentieerde beweeganalyses leren de deelnemers in de opleiding een programma op maat te maken. Door de eenvoudige en toegankelijke werkwijze helpt de Schijf van 10! bij instructie en bewustwording over gezond bewegen. Daarnaast biedt het ASM praktische handvatten om de motorische ontwikkeling te koppelen aan o.a. een onderbouwde veelzijdige conditionele en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Inspirerend!
โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…โ˜† | 9/10

2022 | Trainer/Coach

"Ik zocht naar inspiratie en bevestiging of ik al op de goede weg zat met mijn eigen manier van werken. Dit werd bevestigd. Maar daarentegen kreeg ik nog veel meer nieuwe inzichten en deze zijn erg waardevol gebleken. Bedankt hiervoor!"
Vernieuwend
โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…โ˜† | 9/10

2022 | Docent bewegingsonderwijs/LO

"Een leuke cursus die uitdaagt tot nadenken. Veel handvatten om zelf nieuwe lessen te ontwikkelen zonder het voor te kauwen."
Erg leuke en enthousiaste leraren!
โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…โ˜† | 9/10

2022 | Fysiotherapeut

"Een cursus waar je veel mee kan. Veel nieuwe inspiratie en erg enthousiaste docenten."
Wat een toffe cursus!
โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…โ˜… | 10/10

2022 | Docent MBO Sport & Bewegen

"Jullie gedachtes en enthousiasme heeft mij weer meer inzicht gegevens hoe we als onderwijzers het vak weer aantrekkelijk kunnen maken voor onze studenten."
Een nieuw framework
โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…โ˜† | 9/10

2022 | Trainer/Coach

"Mooi om vanuit een wetenschappelijke context een framework en denkkader te krijgen voor meer en beter bewegen. Hiermee kan ik mijn spelers blijven inspireren en samen de strijd aan tegen beweegarmoede en eenzijdig bewegen. Dank!"
Previous
Next

Praktijk en wetenschap in รฉรฉn

De founders en bedenkers van het Athletic Skills Model zijn Renรฉ Wormhoudt (fysiotherapeut en tevens conditietrainer van het Nederlands voetbalelftal) en Prof. dr. Geert Savelsbergh (Hoogleraar afdeling Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Lector Hogeschool van Amsterdam (ALO)). Gezamenlijk vormen zij de ideale verbinding tussen de nieuwste wetenschappelijke kennis en inzichten en praktijk-kennis op het hoogste niveau.ย Lees meer over de founders >

Brugge en Hasselt

De ASM-instructeursopleidingen worden georganiseerd in samenwerking met Club Brugge KV en Hogeschool PXL. Hierdoor is het beter mogelijk geworden voor Belgische beweegprofessionals om zich te kwalificeren tot ASM-instructeur. De opleiding in Brugge start op 26 augustus. De opleiding in Hasselt start op 8 november.

Duizenden voorbeelden van het ASM in de praktijk.

Bij deelname aan de opleiding ontvang je direct toegang tot het Athletic Skills Platform. De grote database video’s gecategoriseerd aan de had van de ASM-bouwstenen maken het zoeken naar oefeningen sneller, leuker en makkelijker dan ooit!

Wat vinden jouw collega’s?

ย 

Een greep uit de evaluaties na de opleiding. Klik om te lezen wat je collega’s vinden.

ย 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.