ASM voor de tweede keer in Masterplan Topteam Sport

ASM voor de tweede keer in Masterplan Topteam Sport

[spacer height=”150px” id=”3″]

ASM voor de tweede keer in Masterplan Topteam Sport | Sportinnovator

 

Nadat de MQ Scan (voorheen MQ SchoolTest) in de vorige kennis- en innovatieagenda van Sportinnovator al te vinden was (pagina 13), zijn inmiddels al ruim 700 basisscholen actief met deze innovatie. In de nieuwe kennis- en innovatieagenda 2022 van Topteam Sport wordt de Skills Garden benoemd tot voorbeeld van toonaangevende sportinnovaties in Nederland die moeten bijdragen aan een vitale samenleving in Nederland.

 

 

Foto: Skills Garden als voorbeeld van een toonaangevende sportinnovatie (pagina 68).
Lees hier het hele masterplan: ‘TOPTEAM SPORT: KENNIS- EN INNOVATIEAGENDA 2022’

 


Topteam Sport, bestaande uit Harry van Doorenmalen, Stijn Steenbakkers, Frank van der Vloed, Geri Bonhof, Karin van Bijsterveld, Aarnout Brombacher, Martin Olde Weghuis, Maurits Hendriks en Angelique Berg, heeft de ambitie om van Nederland een van de meeste sportinnovatieve landen te maken. Daardoor moet de hele wereld Nederland zien als hét sportinnovatieland. Hiervoor heeft het Topteam sport het programma Sportinnovator opgezet. Sportinnovator is een initiatief van Topteam Sport en wordt ondersteund door het Ministerie van VWS en ZonMW.
 
In de vorige periode, van 2015-2018 zijn al mooie resultaten bereikt, waaronder de ontwikkeling en lancering van de MQ Scan. Met de MQ Scan kan op een snelle, simpele en vooral leuke manier de motorische vaardigheid van kinderent tussen 4 en 12 jaar objectief in kaart worden gebracht. Inmiddels wordt al op ruim 700 scholen in Nederland de MQ Scan ingezet om de motorische vaardigheid te monitoren.

 


“De Skills Garden moet kinderen uitdagen en stimuleren om meer en kwalitatief beter te bewegen.”


 


Het Topteam heeft voor 2022 drie doelen opgesteld om de ambitie te behalen, waaronder het aanjagen van toonaangevende sportinnovaties. Een van de voorbeelden daarvan is de Skills Garden: “De Skills Garden is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan: waaronder klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen.” De Skills Garden sluit onder andere aan bij het Nationaal Sportakkoord op de pijlers ‘Duurzame infrastructuur’ en ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen”.

 

Voor een verantwoorde en blijvende toepassing van het Nationaal Sportakkoord heeft het ASM een integrale aanpak geschreven vanuit drie stappen. Lees hier het hele adviesrapport voor het Nationaal Sportakkoord.

Redactie ASM | 2019-11

 

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.