ASM en KNHB testen innovatieve trainingsmaterialen

ASM en KNHB testen innovatieve trainingsmaterialen

Op dinsdag 2 juni is ASM samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) gestart met een achtweekse test van de ASM REV3RSE® en de ASM Adaptaball®. De effecten van het trainen met de ASM REV3RSE en met de ASM Adaptaball zijn eerder in samenwerking met de VU Amsterdam twee keer wetenschappelijk getoetst 1, 2. Onder leiding van Erik van Driel, onder meer trainer/coach van de dames van Jong Oranje, worden deze innovatieve trainingsmaterialen nu ook in de praktijk getest bij zowel de dames, de heren als bij de jeugd.

De ASM REV3RSE, geproduceerd door REECE Australia, is een gespiegelde hockeystick die er voor zorgt dat de hockeyer zijn of haar gehele houding moet spiegelen, wat zorgt voor een maximale uitdaging. Bij hockey gebruiken alle spelers dezelfde soort stick, die ze ook op eenzelfde manier vasthouden. Maar bij de ASM REV3RSE houdt de hockey(st)er de stick vast met de rechterhand boven, de linkerhand onder en de stick aan de linkerkant van het lichaam, waarbij de platte kant naar voren wijst. Het aanpassingsvermogen en de creativiteit staan zodoende centraal. Het idee voor de gespiegelde stick komt voort uit eerdere experimenten in andere sporten.

René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model; “Het trainen met de REV3RSE verbetert je technische prestaties, maar het ontwikkelt ook je ruimtelijke oriëntatie, je balans en de balbeheersing. De stick- en balbehandeling met rechts, verbetert dus door links te trainen. En het is ook nog eens hartstikke leuk om te doen.”

De ASM Adaptaball is een aangepaste hockeybal met een subtiele disbalans, die daardoor net iets anders rolt dan je verwacht. Het gebruik van deze bal zorgt daardoor voor een beter reactievermogen en meer creativiteit in het spel. Aan het einde van de testfase worden de gebruikerservaringen van de ASM REV3RSE en de ASM Adaptaball gedeeld via Hockeyvisie van de KNHB en via de verschillende digitale kanalen van het ASM.

Adaptieve Training met de ASM REV3RSE

Foto: Joost van Geel, Prestatiemanager KNHB

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.