Accreditatie Sportfysiotherapie met twee jaar verlengd (47ptn)

Accreditatie Sportfysiotherapie met twee jaar verlengd (47ptn)

De afgelopen jaren ontvingen fysiotherapeuten binnen het Kwaliteitsregister Fysiotherapie van de KNGF, 47 punten voor het volgen van de ASM-instructeursopleiding Advanced. Na een tussenbeoordeling heeft de KNGF deze accreditatie voor de komende twee jaar verlengd. Eerder dit jaar verlengde de KNGF ook al de accreditatie voor het register Algemeen fysiotherapeut. Fysiotherapeuten kunnen dus nu de komende twee jaar met deze opleiding voor zowel het Algemeen register én voor het register Sportfysiotherapie een groot aandeel van hun professionalisering behalen. 

De ASM-instructeursopleiding Advanced is het eerste niveau van bekwaamheid in het Nederlandse Athletic Skills Model. Deze nieuwe manier van denken over sporten, spelen en bewegen is bedacht door René Wormhoudt, fysiotherapeut en conditietrainer van het Nederlands Elftal (KNVB), en Prof. dr. Geert Savelsbergh, Hoogleraar Motorisch leren en prestatie bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Fysiotherapeuten, trainers/coaches, docenten bewegingsonderwijs en buurtsportcoaches komen in hun opleidingen bij elkaar om middels de Schijf van 10! meer gezamenlijk een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid, fitheid en prestaties van hun deelnemers. 

Eerder publiceerde we de verhalen van vijf fysiotherapeuten na het volgen van de ASM-instructeursopleiding. Over hun ervaringen als therapeut en voor de patiënten. Waarom kiezen zij voor het ASM? 

Lees het artikel hier

9/10 | ★★★★★

"Goede communicatie van de organisatie en de docenten en ik heb veel praktijkvoorbeelden de dag erna al kunnen toepassen."

9/10 | ★★★★★

"Erg vernieuwend en dankzij de verschillende docenten heel waardevol. In de grote groep werd het toch goed persoonlijk gemaakt."

10/10 | ★★★★★

"De docenten zijn heel benaderbaar met veel kennis, kunde en plezier. Het werkboek geeft daarbij veel inzicht in het eigen handelen."

Deel dit bericht:

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.