Ontwerpadvies voor binnen- en buitenaccommodaties

Van visie tot en met het ontwerpWaar software en hardware elkaar ontmoeten

Optimale beweegprogramma’s vinden plaats waar software en hardware elkaar versterken. Door de visie op bewegen van het ASM te integreren in openbare en besloten sport- en beweegvoorzieningen krijgt elke beweger de ideale plek om het ASM in de praktijk te brengen. Op die manier draagt de accommodatie bij aan betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

Plug and Play

Loop binnen of het veld op en je begint met spelen, bewegen, trainen of revalideren. Alle belangrijke grondvormen van bewegen zijn hier te doen, geschikt voor diverse doelgroepen en verschillende niveaus. En voor veel behendigheids-, power- of spelvormen hoef je niets meer neer te zetten. De belijning en aanwezige vaste onderdelen zijn hier al aangebracht om gelijk te gebruiken. Deze lijnen en een aantal vaste onderdelen bieden ook ruimte voor het uitvoeren van motorische testen, die het beweegprogramma of de training ondersteunen.

Maatwerk speciaal voor iedereen

Geen enkele plek is hetzelfde. Daarom leveren wij maatwerk ontwerpadvies voor de inrichting van bestaande en nieuw te bouwen sport- en beweegvoorzieningen. Van het verzorgen van presentaties voor draagvlak tot en met een volledig uitgewerkt ontwerp. Het enige wat we niet doen is de bouw, dat laten we over aan professionals!

Veelzijdig gebruik in al haar vormen

Deze innovatieve beweegvoorzieningen bieden ruimte voor een breed motorische ontwikkeling van alle 10 de Basic Movement Skills zoals balanceren, vallen, springen, lopen, fietsen, gooien, klimmen en dansen. Door middel van verleiding en uitdaging wordt elke beweger gestimuleerd zich veelzijdig te ontwikkelen.

Meer rendement door multifunctioneel gebruik

Na de integratie van het ASM in bestaande of nieuw te bouwen accommodaties kunnen deze door diverse doelgroepen, leeftijden, organisaties en beweegprofessionals veelzijdig worden gebruikt. Dit zorgt voor meer rendement uit de exploitatie en er hoeft minder geïnvesteerd te worden in sportspecifieke voorzieningen.

EEN NIEUWE MANIER VAN DENKEN OVER BEWEEGVOORZIENINGEN


Sporthal/Gymzaal | Zwembad | Fitness |

Athletic Skills Gymnasium

Sportpark | Campus | (Top)sportcentra |

Athletic Skills Track

Stadspark | Schoolplein | Speeltuin |

Skills Garden

Ziekenhuis(tuin) | Gezondheidscentra |

Healthcentre


In het Amsterdamse bos is een trimbaan met oefeningen als slalom tussen de bomen door, bokspringen over boomstammen, klautervormen, springvormen over poortjes, lopen op de paardenpaden en vele andere oefeningen. Dit is een bron van inspiratie geweest voor de ontwikkeling van de Athletic Skills Track. De mogelijkheden van de Athletic Skills Track gaan echter veel verder dan die van het Amsterdamse Bos en staan allen in dienst van het Athletic Skills Model.

René Wormhoudt
Founder ASM


Wat het ASM doet…

Zorgen voor draagvlak

De gebruiker staat centraal bij de ontwikkeling van bestaande en nieuw te bouwen beweegvoorzieningen. Hiervoor verzorgen wij presentaties, workshops en inspiratiesessies voor gebruikers en beleidsmakers om onze visie te delen en om de wensen in kaart te brengen.

Ontwerp en uitwerking

Met gebruik van alle input van stakeholders en inzichten uit de omgeving, ontwerpen we elke accommodatie op maat. Van vloer- en wandadvies tot en met een volledig uitgewerkte sportparken, sporthallen, kantoorgebouwen en gezondheidscentra.

Procesbegeleiding

Een goed idee is mooi, maar wordt pas geweldig bij een goede realisatie. Een goede afstemming tussen gebruikers, aannemers en uitvoerders is daarbij essentieel. Wij nemen je zorgen uit handen en ondersteunen bij een vloeiend verloop van het proces.


Athletic Skills Gymnasium

Sporthal/Gymzaal | Zwembad | Fitness |

Een Athletic Skills Gymnasium is een innovatieve, uitdagende, aantrekkelijke indoor beweegvoorziening. Ontworpen voor de leukste, beste en meest uitdagende gymlessen en trainingen vanuit het ASM en multifunctioneel inzetbaar voor alle domeinen en doelgroepen in de regio. De mogelijkheid om, eventueel complementair op de eigen accommodatie(s), door meerdere domeinen gebruik te laten maken van een Athletic Skills Gymnasium, zorgt voor meer rendement in het verhuur en exploitatie.

Onze gerealiseerde ontwerpen:

AKT-multiruimte, Almere


AKT-turndojo, Almere


v/d Knaaphal, Ede


PSV Academy, PSV Campus De Herdgang


Basisschool De Springplank, Vught

Lees meer..


Heb je niet de mogelijkheid om de volledige zaal nieuw te bouwen, maar wil je wel meer creativiteit en de look-and-feel van het ASM in de ruimte? Bekijk dan onze ASM Graphics. Kant en klare muurstickers die elke ruimte kleur geven voor een blijvende ervaring.

Bekijk de ASM Graphics 


Athletic Skills Track

Sportpark | Campus | (Top)sportcentra |

Een Athletic Skills Track is een innovatief multifunctioneel outdoor trainingsveld, speciaal voor sportverenigingen, -clubs of -bonden. Als gemeenschappelijke accommodatie voor meerdere clubs en verenigingen of specifiek ontwikkeld voor één club of bond. Altijd op maat ontworpen voor de optimale training en met de plug-and-play mogelijkheden om te testen en meten.

Onze gerealiseerde ontwerpen:

Toekomst, AFC Ajax


Voetbal Medisch Centrum, KNVB CampusWij hebben onlangs bij de KNVB in Zeist diverse nieuwe faciliteiten ontwikkelt, volgens het ASM. Deze zijn beschikbaar voor onze voetballers. Als de jeugd en volwassenen hiervan gebruik gaan maken, creëren we betere bewegers en minder blessures. Dit komt zowel de breedtesport als de topsport ten goede.

Edwin Goedhart
Head of Sports Medicine, KNVB


Stadspark | Schoolplein | Speeltuin |


Bekijk de video

Een Skills Garden ® is een openbare sport- en beweegvoorziening voor in de stad of wijk dat in het teken staat van ontmoeten, uitdagen en plezier beleven in bewegen. Op deze universele accommodatie kunnen alle doelgroepen en domeinen tegelijkertijd sporten, revalideren, ontspannen, trainen en spelen. Door de toepassing van wetenschappelijke inzichten kan door middel van verleiding en uitdaging elke beweger bewust en onbewust gestimuleerd worden zich veelzijdig en creatief te ontwikkelen en plezier te beleven in sport, spel en oefenvormen.

Ga naar skillsgarden.nl 

Inclusie

Een Skills Garden is zo ontworpen dat alle doelgroepen hier terecht kunnen. Voor jong en oud en van elk beweegniveau. Het is zo veel als mogelijk toegankelijk gemaakt voor mindervalide bewegers zoals rolstoel – en rollator gebruikers. De grote veelzijdigheid aan mogelijkheden maakt dat elke ongeorganiseerde sporter hier op een leuke manier kan werken aan zijn of haar fitheid. Scholen, sportverenigingen, brandweer, politie, gezondheidscentra, buurtsportcoaches en mantelzorgers kunnen hier terecht om hun trainingen of beweegprogramma’s uit te voeren. Geen aparte speelplekken voor de verschillende doelgroepen, maar een geïntegreerde plek voor iedereen!

Onze gerealiseerde ontwerpen:

Almere Haven

Lees meer..


Bergen op Zoom
volgt..
Nijmegen
volgt..
Almere
volgt..


® De Skills Garden is een concept van het Athletic Skills Model in samenwerking met Kragten.


De komst van de Skills Garden is een aanwinst voor de breedtesport en topsport in Nederland. De mogelijkheden om hier op veelzijdige wijze te spelen en te oefenen zijn enorm.

Max Caldas
Bondscoach heren, KNHB


Healthcentre

Ziekenhuis(tuin) | Gezondheidscentra |

Maak van de ziekenhuistuin een fijne plek om te verblijven, te rusten, te sporten en te spelen voor patiënten, bezoekers en het personeel. Of werk als fysiotherapeut of andere paramedicus op een veelzijdige wijze aan herstel van cliënten en patiënten op een uitdagende en verleidende revalidatiestraat. Voor optimaal herstel en een leven lang gezond bewegen.

Onze gerealiseerde ontwerpen:

Natuur- en beweegtuin, Prinses Maxima Centrum


Sporttuin, Prinses Maxima Centrum


Revalidatiestraat, KNVB CampusZorg voor de juiste smartware

Alle bestaande en nieuw te bouwen beweegvoorzieningen (hardware) staan altijd in relatie met kwalitatieve programmeringen (software). Deze optimale samenhang komt alleen tot stand bij gedegen draagvlak en opleiding van kwalitatief kader uit de omgeving. Dit noemen wij de smartware. Als alle omliggende scholen, verenigingen, gezondheidscentra en beweegaanbieders voorzien zijn van in het ASM geschoolde docenten, trainers/coaches, therapeuten, buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen en/of instructeurs kan het meeste rendement behaald worden uit elke beweegvoorziening. Kijk voor opleidingen in het ASM bij de ASM Academy.


Vertel ons over jouw wensen!

Neem contact op 


NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.