Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

44 studenten ALO en Sportkunde in Amsterdam behalen certificaat ASM-instructeur Advanced

44 studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en Sportkunde op de Hogeschool van Amsterdam behaalde dit studiejaar het certificaat ‘ASM-instructeur Advanced’. In twee groepen volgenden zij onder leiding van Yordi Vermaat de officiële opleiding bij de ASM Academy. Hiermee hebben zij zich, na de kennismaking met het ASM in het reguliere onderwijsprogramma, kunnen verdiepen in de toepassing van het ASM en de Schijf van 10! in het (speciaal) onderwijs en de sport. De studenten hebben bij het afstuderen gelijk een streepje voor, nu het certificaat regelmatig als pre of eis geldt bij het solliciteren op vacatures. 

HBO-module ASM-instructeur Advanced

De titel ‘ASM-instructeur Advanced’ is het eerste niveau binnen de officiële ASM-instructeursopleidingen. De docenten LO van de toekomst hebben net als in de reguliere ASM-instructeursopleiding Advanced alle in’s en out’s meegekregen over het Athletic Skills Model en hoe zij dit kunnen toepassen in het onderwijs, de sport en/of de revalidatie en binnen beleidsfuncties. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Schijf van 10! voor bewegen uit het ASM. Hiermee kunnen gevarieerde en kwalitatieve beweegprogramma’s worden geschreven vanuit een breed motorische ontwikkeling en veelzijdig bewegen. Daarnaast hebben de nieuwe ASM-instructeurs ook onder leiding van Prof. dr. Geert Savelsbergh meer geleerd over de wetenschappelijke achtergronden van motorisch leren en het onbewust (impliciet) leren, de ontwikkeling van fitheid, Transfers of Learning en meer inzicht in de groeispurt. De HBO-module ASM-instructeur Advanced wordt al enkele jaren aangeboden aan de studenten op de ALO Amsterdam. Tijdens de module kunnen studenten in hun projectweek of extra profilering zichzelf verdiepen in een onderwerp naar keuze. Naast de theorie- en praktijklessen lopen de studenten stage om ervaring op te doen met het ASM. Dit gebeurt op diverse plekken zoals het (speciaal) onderwijs, de gezondheidszorg of in de sport. Hierdoor wordt de term beweegprofessional breder ingezet.

Athletic Skills Model

Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor de topsport, de breedtesport en ongeorganiseerde sport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst en cultuur. De optimale ontwikkeling vindt plaats als alle partijen vanuit eenzelfde, gefundeerde visie (samen)werken, met de beweger centraal. Deze nieuwe manier van denken over bewegen is de basis van kwalitatieve beweegprogramma’s met de materialen en de omgeving die daarbij optimaal bij aansluiten. De founders van het ASM zijn René Wormhoudt (conditietrainer van het Nederlands Elftal & fysiotherapeut) en Prof. dr. Geert Savelsbergh (hoogleraar afdeling bewegingswetenschappen op de VU Amsterdam en bijzonder lector op de Hogeschool van Amsterdam).

 

Lees hier meer over het ASM en de founders

HOE VEELZIJDIG BEWEEG JIJ?

Schijf van 10!

Veelzijdig bewegen is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid. Het is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het Nederlandse Athletic Skills Model heeft hiervoor de Schijf van 10! ontwikkeld. Deze wetenschappelijk onderbouwde Schijf van 10! bestaat uit tien grondvormen van bewegen die gezamenlijk belangrijk zijn voor een gezonde en gevarieerde motorische ontwikkeling. De Schijf van 10! is universeel toepasbaar voor alle vormen van bewegen en kan daarmee een gemeenschappelijke taal zijn voor samenwerking tussen alle beweegprofessionals.

 

Lees hier meer over de Schijf van 10!

Wil je ook weten hoe je het ASM kan toepassen in je lessen, trainingen of revalidatie? Volg dan zelf de ASM-instructeursopleiding Advanced bij de ASM Academy. Kijk voor meer informatie en een opleiding bij jou in de buurt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

NIEUWSBRIEF

Gratis elke maand het laatste nieuws, actuele ontwikkelingen, interessante artikelen en opvallende berichten rondom het Athletic Skills Model op een rij in je mailbox.